Gemlik spor'un yükselen yıldızı olacak


Başkan Sertaslan genç sporcular ile bir araya geldi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, meclis üyeleri Durmuş Uslu ve Sedat Özer ile birlikte Gemlik’te çeşitli branşlarda spor yapan genç sporcular ile buluştu.
Daha önce spor kulübü yöneticileri ile bir araya gelerek kulüplerin ihtiyaçlarını dinleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bu kez yöneticilerin yanı sıra kulüplerde çeşitli branşlarda spor yapan gençlerle ve aileleri ile de görüştü. Bölge Parkı’nda gerçekleşen geniş kapsamlı buluşmada ilçemizde sportif faaliyetler masaya yatırıldı.
Her gün yüzlerce çocuk ve gencin ilçedeki spor olanaklarından faydalandığını belirten Başkan Sertaslan,  bu konuda önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

“Gemlik sporun yükselen yıldızı olacak”

Başkan Sertaslan şöyle konuştu, “Gemlik her yıl ilk, ortaokul ve lise döneminde ortalama 15 bin genç yetiştiriyor. 6 - 18 yaş arasındaki bu gençlerin sporla ve kültürle iç içe olmasını istiyoruz. Bu yaştaki öğrenciler spor kulüpleri için fırsattır çünkü sportif faaliyetlere katılabilecek yeni sporcular anlamına geliyor. İlçemizdeki spor tesislerinin sayısını arttırmanın yanı sıra mevcut tesislerdeki talep ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak gerekli alanlarda iyileştirmelere gidilebilir. Çocuklarımız spor yapsın, tiyatro yapsın, satranç oynasın. Okuldan aldığı eğitimin yanına bunlar da eklensin. Sağlıklı beslensin, sağlıklı yetişkinler olsunlar. Hangi kulübümüzde ne kadar gencimiz spor yapıyor, hangi branşlarda faaliyet gösteriyorlar, yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda hangi başarılara sahipler ya da bu başarıları elde etmek için neye ihtiyaçları var, hepsini araştıracağız, masaya yatıracağız ve hep birlikte ilçemizin sportif alanda Bursa’nın yükselen yıldızı olması için elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağız.”







Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski