Körfezspor, Gemlik derbisinde 4-2 galip!

 



Bursa 1. Amatör 1. Grupta mücadele eden Körfezspor ile Gemlikspor, Gemlik Atatürk Stadyumu’nda karşılaştı. Derbi maçta Körfezspor, rakibini 4-2 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

Maçın hakemleri Evren Karabulut, Mertcan Tezcan ve Erenay Arı karşılaşmayı yönetti. Maç başlamadan önce taraftar bölümünde direk altına “Uğurlu Direk” yazısı yazılmıştı. 2019 seçiminde belediye başkan adayı olan Mehmet Uğur Sertaslan, seçim süresi boyunca Gemlik maçlarında sürekli burada olup burada boz vermişti. Sertaslan, seçimi kazanınca burası “Uğurlu Direk” diye ilginç bir paylaşım oldu.



Maçın ilk dakikalarında sakin bir ortam olan maçta futbolcular 10. dakikada atak yapmaya başladı. Körfezspor, Emre Marmara’nın harika golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından baskı yapan Gemlikspor, aradığı golü 18. dakikada Mustafa Toğral’ın golüyle buldu ve durumu 1-1’e getirdi. 35. dakikada hakemle girdiği diyalogla Gemlikspor yedek kulübesinde olan Samet Kor, kırmızı kart gördü. İlk yarı üstünlük şeklinde oynayan Körfezspor, ataklar yapsa da aradığı golü bulamadı. İlk yarı Gemlikspor 1-1 Körfezspor şeklinde bitti.

İkinci yarıya oyuna etkili başlayan Körfezspor oldu ve aradığı golü 51. dakikada Mert Ege’nin korner atışında Rahim Yılmaz’ın ayak içi  golüyle buldu ve durumu 2-1 yaptı. 61. dakikada Körfezspor, Adnan Aşkın’ın harika frikik golüyle farkı ikiye çıkardı ve skoru 3-1 yaptı. 69. dakikada Gemlikspor, Selim Akçay’ın kaleci Muhammer Anıl Bıçakçı’yı aşırtan golüyle farkı bire indirdi ve durumu 3-2 yaptı. 79. dakikada Gemlikspor, Mehmet Kaan Katırlı’nın Rahim Yılmaz’a yaptığı faulle penaltıya sebebiyet verdi. Penaltıyı kullanan Adnan Aşkın, topu ağlara göndererek durumu 4-2 yaptı. Maçta başka gol olmayınca hakem Evren Karabulut maçın son düdüğünü çalarak Gemlik derbisini kazanan Körfezspor oldu.

Maçın istatistiklerine göre, Körfezspor %52 topa sahip olurken, Gemlikspor %48 topa sahip oldu.

Maçın ardından Körfezspor Teknik Direktörü Cem Uçar, “Derbi maçlarının atmosferi her zaman farklıdır. Bugün sahada iki takım da mücadele etti. Biz daha etkili ve istekliydik. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bizim için önemli bir galibiyet oldu. Oyuncularımı kutluyorum.” dedi.

Gemlikspor Yöneticisi  Metin Aslan  ise, “Mağlubiyetten dolayı üzgünüz. İlk yarıda iyi oynadık ama ikinci yarıda baskıyı kıramadık. Kırmızı kart da bizi etkiledi. Körfezspor’u kutluyorum. Biz de bundan ders çıkarıp daha iyi olacağız.” diye konuştu.

Resimlerin devamı bu alttaki linkte 

https://drive.google.com/drive/folders/1-liEMiTlmw5YOTujDU9muRdWjLhJOPLg?usp=sharing





Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski