ONKODAY, Gemlik'te meme kanseri farkındalık etkinliği düzenledi

Bursa, 1 Ekim 2023 - ONKODAY, 2023 Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinliklerini bu yıl Gemlik'ten başlattı. ONKODAY'ın Gemlik Belediyesi ile birlikte düzenlediği etkinlikte, yüzücüler Gemlik Körfezi'ni kulaçladı.



Etkinliğe Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ONKODAY Başkanı Ayşegül Doğan, Bursa Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Derneği (BUDOD) Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Güneri, Gemlik'te yaşayan vatandaşlar ve kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri. Erken teşhis ve tedavi ile meme kanserinden kurtulmak mümkün. Bu nedenle bu tür farkındalık etkinlikleri çok önemli. ONKODAY'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

ONKODAY Başkanı Ayşegül Doğan ise, "Meme kanseri, erken teşhis ile tamamen tedavi edilebilecek bir hastalıktır. Bu nedenle kadınların her ay kendi kendine meme muayenesi yapması ve 40 yaşından sonra düzenli olarak mamografi çektirmesi çok önemlidir. Bu farkındalık etkinlikleriyle, meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski