GEMLİK SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR!

 **Gemlik Hayvan Hakları İzleme Grubu: Sokak Hayvanları Sahipsiz Değildir!**



Gemlik Hayvan Hakları İzleme Grubu Yönetimi adına Ümran Akyavaş, sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını ve belediyenin bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmesini gerektiğini söyledi.


Akyavaş, yaptığı açıklamada, "Sayın Belediye Başkanı, bundan dört yıl önce Gemlik'e huzuru ve barışı getireceğim demiştiniz. Üstelik sadece insanlar için değil, bütün canlılar için, sokak hayvanları için de, demiştiniz. İnsanlar için durum ne bilmem ama hayvanlar için verdiğiniz söz ne yazık ki boşlukta kaldı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gayet açık ve net. Kanunun 6. Maddesine göre sahipsiz hayvanlar Veteriner hekim gözetiminde bulunduğu yerden alınır, tedavi ve bakımları yapılır, aşıları yapılır, kısırlaştırılır ve iyileşme sürecinden sonra alındığı yere bırakılır. Ancak bizlere ulaşan onlarca şikâyet bu kanunun uygulanmadığını gösteriyor. Son iki örneği burada dile getireceğim. Kumla mahallesinden 13 yıldır mahallelinin baktığı, kulağı duymayan, gözleri az gören, burun kanamalı, hasta ve yaşlı köpek, hatta bir kaç kez de Hakan Uğur tarafından tedavisi yapılmış ve iki vatandaşa zimmetlenmiş FINDIK isimli köpek sabah ezanında toplama ekibi tarafından alınmıştır. Sağlık İşleri Müdürünün araştırmasında çalışanlar köpeği almadıklarını ifade etmişler. Ancak görgü tanığı alındığı yeri ve saati bizzat görmüştür. Ve ne yazık ki bir doğa düşmanı kişi tarafından şikâyet edilen bu yaşlı ve hasta hayvan bilinmeze yani ölüme terk edilmiştir.


İkinci bir olay da Kumsaz 'da yaşanmış, Tülay hanımın baktığı iki bakıma muhtaç köpek yine bir densizin şikâyeti üzerine alınmış, yoğun uğraşlardan sonra köpeklerden biri geri getirilmiş ancak bir diğeri maalesef bilinmeze gitmiştir. Bunlar gibi onlarca şikâyet örneği elimizde bulunuyor. Barınak ziyaretlerinde tüm kafeslerin silme dolu olduğunu görüyoruz. Ancak aşılanan ve küpeleri takılan hayvanlarının daha sonra ne olduğunu, nereye bırakıldıklarını maalesef öğrenemiyoruz. Sokaklarda hayvan kalmadığına göre bu hayvanların başka bölgelere atıldığını biliyoruz.


Sayın Başkan; 1-Günde, haftada, ayda kaç hayvan kısırlaştırılıyor ve nerelere bırakılıyor, 2- Kendisini hayvan toplama konusunda taam yetkili gören çalışanınız bu yetkiyi kimden alıyor ve her şikâyette hayvanları alıp bilinmeze gönderiyor, 3- Bu kavurucu ve öldürücü sıcaklarda hayvanların aç ve susuz kalmamaları için hangi yeni tedbirler alınıyor.


Bu konularda hayvanseverlerin endişelerini anlamanızı bekliyoruz. Bizler biliyoruz ki, çalışanlar Başkanın hizmet anlayışı doğrultusunda görevini yapar. Bu nedenle soruyoruz, siz sokaklarında hayvan olmayan bir ilçe mi arzu ediyorsunuz."

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski