Akran Gemlik Yalovaspor'u yendi, ligde kalma için şansını koruyor



Akran Gemlik, Semt77 Yalovaspor'u uzatma sonunda 98-85 yendi ve ligde kalma ümitlerini yeşertti. Maçta başlangıçta kötü savunmalar sergilenmesine rağmen bol skorlu bir periyotla başladı ve ilk çeyrek berabere bitti. İkinci çeyrekte de eşitlik bozulmadı ve Yalovaspor soyunma odasına 48-47 önde girdi. Üçüncü periyotta Yalovaspor savunma dozajını artırarak farkı açmaya başladı ancak Gemlik son bölümde Brandon Tabb'in üst üste üçlükleriyle oyuna tutundu. Son periyoda Yalova 69-63 önde girdi ancak Gemlik son dakikalarda farkı kapattı ve maç uzatmaya kaldı.


Uzatma periyodunda ise Ege Demir'in boyalı alanı karartması ve Gemlik'in 9-0'lık seriyle başlamasıyla Gemlik öne geçti ve son dakikalarda farkı açarak maçı 98-85 kazandı. Gemlik'in ligde kalabilmesi için kalan iki maçını da kazanması gerekiyor. Bornova Belediyesi Karşıyaka'nın da iki maçını kaybetmesi durumunda Gemlik ligde kalacak.


Maçta öne çıkan isimler arasında Akran Gemlik'ten Jeremy Sheppard 21 sayı, 2 ribaund, 6 asist, Brandon Tabb 27 sayı (5/12 üçlük), 9 ribnaund, 3 asist ve Ege Demir 16 sayı, 12 ribaund ile oynarken, Semt77 Yalovaspor'dan Ricarddo Ledo 24 sayı (4/13 üçlük), 12 ribaund, 5 asist, Jamuni McNeace ise 17 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile mücadele etti.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski