Çocuklar nefes almak istiyor

 


Gemlik kapalı spor salonunda, judo bölümünde eğitim alan sporcular, aldıkları nefes darlığına dikkat çekti. Spor salonuna giden bir vatandaşın şikayeti üzerine yapılan araştırmalarda, spor salonunun kapalı bir alanda olduğu ve havalandırma sisteminin yetersiz olduğu tespit edildi.


Spor salonunda eğitim alan sporcular, kapalı bir alanda eğitim almalarının yanı sıra, ter kokusu nedeniyle de rahatsız olduklarını dile getirdiler. Havalandırma için ufak tefek borular ve bir klima yer almasına rağmen, bu sistemlerin düzgün çalışmadığı belirtildi. Sporcular, yapılan antrenmanlar sonrasında havalandırma sistemi yüzünden herhangi bir olumlu etki görmediklerini söylediler.


Konuştuğumuz sporculardan bir tanesi, "Bu kadar kapalı bir alanda antrenman yapmak gerçekten zor. Nefes darlığı sorunu yaşıyoruz ve bunun sebebi havalandırma sisteminin yetersizliği. Sadece ufak tefek borular ve klima var ama hiçbir işe yaramıyor. Klima çalışmıyor, borular da havayı yeterince temizleyemiyor. Buraya geldiğimizde ter kokusundan geçilmiyor. Bu durumda spor yapmak, sağlığımızı tehdit ediyor." şeklinde konuştu.

2 Yorumlar

Görüşlerinizi bildirin

  1. Özellikle son zamanlarda küresel iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konuların önemi giderek artıyor. Bu nedenle, bu tarz konulara dikkat çeken makaleler oldukça değerli. Makalede çocukların doğa sevgisini korumak için neler yapabileceğimiz de önerilmiş.

    Gemlik Haberci'nin bu içeriğinin, çevre konusunda farkındalık yaratmak için önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. İnsanların doğaya daha duyarlı ve saygılı olmaları için çaba göstermemiz gerektiği konusunda herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, bu makalenin okuyucuları bu konuda düşünmeye ve harekete geçmeye teşvik edeceğine inanıyorum.

    https://www.peyzax.com

    YanıtlaSil
  2. Kapalı bir alanda spor yapmak oldukça tehlikelidir. Kandaki oksijen oranını düşürür. Bayılmalara hatta ve hatta kalp krizine neden olabilir. Yetkililer için çocukların hayatı bu kadar önemsiz mi?

    https://bonnytiny.com/urun/cocuk-dis-macunu/

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski