Ramazan Acar'dan Resmi Kurumlara Ziyaret

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar’dan Gemlik’te Ziyaretlerde Bulundu.
Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan' Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve AK Parti Gemlik İlçe Başkanı M Şamil Yiğit’ı makamlarında ziyaret etti.

     Ziyaretlerde Özelde Gemlik ve Bursa, genelde Ülkenin eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgi alış-verişinde bulunularak  Eğitim Bir Sen’in  bu sorunların çözümüne dair yaklaşımı ve önerilerini paylaştı. Ziyaretlerde EBS’nin kurucu başkanı Mehmet Akif İnan Hece özel sayısı ve iznik için işlemeli tabak hediye edildi.
   Şube başkanı Acar, Gemlik Kaymakamı Sayın Yaşar Dönmez'e hüsn-ü kabulleri ile Sendikanın eğitim camiasına katkıları konusuna gösterdikleri memnuniyetleri, ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı , nezaket ve misafirperlikleri için Belediye Başkanı M. Uğur Sertaslan’a teşekkür etti.
EBS Bursa   Şube Başkanı Ramazan Acar ile EBS Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ve yönetimi Gemlik Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve şube müdürleri ile gündem değerlendirildi. 
Gemlik Okul Ziyaretleri
Kurum ziyaretleri kapsamında gidilmedik okul girilmedik öğretmenler odası sıkılmadık el bırakmamak parolasıyla yola çıkan Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube başkanı Ramazan Acar ve Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ile yönetimi. Gemlik Kurtul Şehit Cem Üner İlk-Ortaokulu,  Cihatlı Özel Eğitim ve Uygulama Okulu, Kumla Ali Kütahya İlk-Ortaokulu, Lale Kemal Kılıç Ortaokulu ve Celal Bayar Anadolu Lisesi Ziyaret ederek  okullarda eğitim çalışanları, öğretmen ve idareciler ile gündem değerlendirildi. Acar; "Gemlik'te huzurlu bir ortamda çalıştıklarını müşahade ettik eğitim çalışanı arkadaşlarımızın. misafirperlikleri için çok teşekkür ederiz kendilerine. Rabbim hayırlı işlerimizde yâr ve yardımcımız olsun’ şeklinde konuştu
Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı M. Şamil Yiğit'e ziyaret
Şube Başkanı Ramazan Acar ile EBS Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ve yönetimi AK Parti Gemlik İlçe Başkanı M Şamil Yiğit Beyi makamında ziyaret etti
Eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgi alış-verişinde bulunuldu. Sendikamızın sorunların çözümüne dair yaklaşımı ve önerileri paylaşıldı.
Gemlik İlçe EBS Teşkilat Buluşması
Gemlik kurum ve okul ziyaretleriyle geçirilen günün akşamında, ilçe yönetimi, işyeri temsilcileri ile Kadın Komisyonunun katılımıyla 2020 Şubat İlçe Divan Toplantısı gerçekleştirildi.
İşyeri temsilcileriyle yapılan istişarelerde öne çıkan  teklif ve görüşler şu şekilde oluştu:
*Liselere Geçiş Sistemindeki aksaklıklar, yukardan aşağıya doğru istenen ıstatistik, proje veri girişleri, aynı verilerin farklı farklı portallara işlenme talepleri, ...vs, vs...
*Sendikal mücadelemizi konjonktüre göre değil; insan, fikir ve emek odaklı ilke ve ideallerimiz doğrultusunda kararlılıkla sürdüreceğiz, sürdürmeliyiz.
*Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti engelleyecek caydırıcı tedbirler alınarak yasal düzenleme yapılmalıdır.
*3600 ek gösterge söz verildiği gibi yerine getirilmelidir. Kaşıkla verilip vergi dilimi kepçesiyle alınma uygulamasından vazgeçilmelidir.
*Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilmelidir.
*Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli, kadrolu istihdam esas alınmalıdır.
*Hizmetli, memur, şef vb. genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.
*Karanlık lobilerin cinsiyet üzerinden ideoloji üretmeye çalışan söylem ve projelerinden uzak durulmalıdır.
*Atama süreçlerinde liyakat esaslı şeffaf bir sistem kurulmalıdır.
*Depreme karşı dayanıklı bina ikametlerine hız verilmelidir.







Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski