Gemlik Devlet Hastanesi "Anne Dostu Hastane" ünvanı kazandı

 


Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Gemlik Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi Programı" kapsamında "Anne Dostu Hastane" ünvanı almaya hak kazandı.


Hastanede düzenlenen unvan takdim törenine Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Salih Metin, ilçe kamu kurumlarının yöneticileri ve hastane çalışanları katıldı.


Törende konuşan Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, "Gemlik Devlet Hastanesi, anne ve bebek sağlığına verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. Bu unvan, hastanemizin anne ve bebek sağlığına verdiği önemin ve hizmet kalitesinin bir göstergesidir. Başta hastane yönetimi ve personeli olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şahmeran Çelenkoğlu ise, "Anne Dostu Hastane" ünvanı için hastane yönetiminin ve personelinin büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, "Hastanemiz, her zaman nitelikli sağlık hizmeti anlayışıyla daha iyi şartlarda sağlıklı toplum ilkesini benimsemiştir. Bu ilke için öncelikle HIMSS 6 Dijital Hastane, Bebek Dostu Hastane gibi unvanları alan hastanemiz şimdi de Anne Dostu Hastane Ünvanını almaya hak kazandı. Türkiye'de 121 hastane "Anne Dostu Hastane" unvanı almıştır. Bursa'da bu unvana sahip 3. hastaneyiz. Amacımız anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.






1 Yorumlar

Görüşlerinizi bildirin

  1. Gemlik Devlet Hastanesi'nin "Anne Dostu Hastane" ünvanı alması, anne ve bebek sağlığı için önemli bir gelişmedir.forgaz.com Bu unvan, hastanenin anne ve bebek sağlığı hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini sağladığını göstermektedir.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski