18 Kasım'da Gemlik'e 'Özgürlük Yürüyüşü'

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 18 Kasım’da Türkiye’nin her tarafından Gemlik’e ‘Özgürlük Yürüyüşü’ düzenleyecek.


DBP’nin Amed’te düzenlediği konferansta konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “Kürtler yoktur, varsa da Türklere hizmet için vardır” diyen zihniyetin “Çöktürme Planı” ile devam ettirildiğini belirterek, Kürtlerin iradesiz ve statüsüz bırakılmak istendiğini kaydetti. Öztürk, “Her şeyi yaptınız. 10 yıl önce ‘bitireceğiz’ dediler. Ancak bitiremediler. Bu salon da size bunun mesajını veriyor. Biz onurlu bir yaşam istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Sadece kendimiz için değil, diğer ezilen tüm Ortadoğu halkları için özgürlük istiyoruz” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride tepki gösteren Öztürk, “Bu tecrit demokrasi, eşit yaşam ve özgürlüğe karşıdır. Bu nedenle 18’e Kasım’da Türkiye’nin her tarafından Gemlik’e ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başlatacağız. Barış, demokrasi ve özgürlük isteyenler bu yürüyüşte yer almalı” ifadelerini kullandı.

Öztürk, konuşmasını “Tek yol var o da özgürlüktür” diye bitirdi.

Yürüyüş için çağrı

DBP ve DTK, 18 Kasım’da düzenlenecek yürüyüş için tüm kesimleri çağrıda bulundu. Yürüyüşün, Kürtlerin özgürlüğü ve barış için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Yürüyüşün Amed’den başlayacağı ve Gemlik’te sona ereceği belirtildi. Yürüyüş boyunca Kürt halkının talepleri ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit gündeme getirilecek.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski