1535 öğrenci ile Çınar İlköğretim Okulu, kaderine terk edildi

 


Çınar İlköğretim Okulu, yeni ismiyle Şehit Mehmet Güngör Okulu, 1535 öğrenciye ev sahipliği yapan bir okuldur. Her koridorunda 500 öğrenci bulunduğundan öğrenciler ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Geçen yıl 1300 öğrenci olan bu yıl ise sayıları 1535'e yükselmiş durumda. Okul aile birliği başkanı Nadir Uzun, önümüzdeki yıl öğrenci sayısının 2000'e çıkacağını söylüyor. Bölgede yetersiz sayıda okul bulunması ve sürekli göç alınması nedeniyle Gemlik'in %40'ının bu bölgeye göç ettiği belirtiliyor. Okulda toplamda 1535 öğrenci, 111 ana sınıfı, 531 ortaokul ve 894 ilkokul öğrencisi bulunuyor. Okulda 60 öğretmen ve 4 hizmetli olduğu söyleniyor. Öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle bilgisayar ve laboratuvar bölümlerinin sınıflara dönüştürüldüğü belirtiliyor. Okul zili çaldığında ortaokul öğrencilerinin ilkokul öğrencilerini ezme tehlikesi olduğu ve bu durumdan küçük çocukların mağdur olduğu ifade ediliyor. Çocuklar tenefüs döneminde ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve lavabo kullanımı için öğretmenlerinden izin almak durumunda kalıyorlar. Okulda beden eğitimi dersleri için spor salonu bulunmadığından beden eğitimi dersleri okul koridorunda yapılmakta ve kış aylarında beton zeminde yapıldığı ve öğrencilerin yaralandığı belirtiliyor.



Belediyenin sorumluluğu

Ayşe Ç., Refik Yılmaz döneminde bölgeye yapılması planlanan ve 7 dönüm arazinin zemin etüdü çalışmalarına başlanan 2,5 milyon liralık ilköğretim okulu projesinin, seçim sürecinde araya girdiğini ve yeni belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından her hangi bir çalışma yapılmadı.  Sertaslan'ın bu araziyi belediyenin depo olarak kullandığını söyleyen Ç., belediyenin öğrencilere ve vatandaşlara nasıl değer verdiğini de gösterdiğini ifade ediyor.

 



Milli Eğitim Müdürü'nün çelişkili açıklamaları

Gemlik'te yaşayan vatandaşlar, ilçeye yeni bir okul yapılması talebiyle yetkililere başvurdu. Ancak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, bu bölgede okula gerek olmadığını söyledi.

Vatandaşlardan Fikret Çakır, 2020 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na okul talebiyle başvurdu. Müfettişler, inceleme yapmak için Gemlik'e geldi. Ancak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, müfettişlere okula gerek olmadığını söyledi.

Çakır, konuyu 27 dönem milletvekilliği yapan Zafer Işık'a da anlattı. Ancak, Işık'tan da herhangi bir dönüş alamadı.

Çakır, "4 yıldır çok çaba harcadım. Hiç bir yetkiliden dönüş alamadım. Okul ihtiyacımız var. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.

 


Gemlik Giresunlular Derneği'nden Umut için Toplantı

Gemlik Giresunlular Derneği, Çınar İlköğretim Okulu yanında bulunan dernek binasında bir toplantı düzenledi. Toplantıya, okulun velileri ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda, okulun sorunları masaya yatırıldı. Veliler, okulun yoğun olduğu saatlerde lavabo ihtiyacının karşılanamadığını, sınıflarda kalabalıktan dolayı çocukların rahat ders yapamadığını, okulun fiziki altyapısının yetersiz olduğunu dile getirdiler.

Bir Veli, okulun bu bölgede yaşayan çocukların %40'ının eğitim gördüğü tek okul olduğunu belirterek, "Okulda bir sınıfta 38 öğrenci var. Aynı odada 38 kişi nefes alıp veriyor. Bu durum çocukların sağlığını olumsuz etkiliyor. Yetkilerden okulun sorunlarının çözülmesi için bir çalışma bekliyoruz." dedi.




Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski