Çiçek: Öcalan'ın özgürlüğü için Gemlik'e yürüyeceğiz

 Ankara - Yeşil Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), "Demokratik çözümün önünü açmak için İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılmasını talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeşil Sol Parti, HDP, DBP ve TKP'den ortak açıklama: Öcalan özgür bırakılsın


Dört partinin ortak açıklamasını Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Mezopotamya Ajansı'na (MA) okudu.

Açıklamada, "Türkiye'de barış ve demokrasi mücadelesinin lideri olan Abdullah Öcalan'ın 20 yıldır İmralı'da tutulması, barış ve demokratik çözümün önündeki en büyük engeldir" denildi.

"Öcalan'ın özgür bırakılması, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barış sürecinin başlaması için şarttır" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öcalan'ın özgür bırakılmaması, Türkiye'de çatışmaların devamına ve demokratikleşme sürecinin engellenmesine yol açacaktır. Bu nedenle, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barış sürecinin başlaması için İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılmasını talep ediyoruz.

"Öcalan'ın özgür bırakılmaması halinde, dört partili ortak bir platform oluşturarak, dört koldan Gemlik'e yürüyeceğiz."

Çiçek: Öcalan'ın özgürlüğü için Gemlik'e yürüyeceğiz

Açıklamayı okuyan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Öcalan'ın özgür bırakılması için Gemlik'e yürüyeceklerini belirterek, "Öcalan'ın özgürlüğü için Gemlik'e yürüyeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanından Gemlik'e yürüyeceğiz. İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski