Gemlik'te Deprem Riski Yüksek, Kendinizi Kurtarmak İçin Eğitim Alın

 Gemlik'te Deprem Eğitimi İçin İş Birliği

Gemlik Giresunlular Derneği ile Bursa Magder, deprem eğitimi konusunda iş birliğine gitti.


Gemlik Giresunlular Derneği ile Bursa Magder, deprem eğitimi konusunda iş birliğine gitti.

Gemlik Giresunlular Dernek Başkanı Muhsin Deş, depremle ilgili bilgilere her zaman açık olduklarını ve Magder'in bilgilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bursa Magder Başkanı Yusuf Yumru ise, Gemlik'te sivil toplum olarak çok yardımsever bir dernek olduklarını belirterek, "Üyelerinizi tamamen eğitmek için ekipman olarak sahibiyiz. Faydalı olan dallarda eğitim vermeye hazırız. Arama kurtarma ekibi olarak sizin mahallede konteyneri koyarak ekip 50 ve 60 kişi ekip kurarak bir gönüllü eğitim veririz. İletişim uzmanları, psikolog ve halka hizmetle varız. Kapalı pazar yerinin üstünde eğitim veriyoruz. 500 600 saat ve a.z den eğitim veriliyoruz. Magder ekibine dahil oluyor. Devlet bir görev verdiğin hemen hazır olarak hazırlanıyoruz ve o göreve gidiyoruz. Magder sadece Bursa hizmet vermiyor Türkiye'nin her yerinde eğitimde veriyoruz." dedi.

Yumru, Gemlik'in belirli bölgesinde afet konteyneri olduğunu belirterek, "1 konteyner 12 kişi temsil ediyor. 12 kişilik ekipman var bir konteyner onunda maliyeti 7 milyon. Herkes depremle ilgili eğitim almalı. Herkes evinin ve apartman ve sokağın kurtarıcısı olmalı. O yüzden, herkes depremle ilgili kurtarma eğitimini alması gerekiyor. Marmara'da bir deprem olsa kimse sizi kurtarmaya gelmez. O yüzden siz kendinizi kurtarmak için çaba gösterin ve eğitimini alın. Kapalı pazar yerinin üstünde eğitime katılın." diye konuştu.

Konferans toplantısı sonunda Magder Dernek Başkanı Yusuf Yumru, Giresun Derneği'ne forma hediye etti.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski