Gemlik’te bazı meslekler için yeterlilik belgesi zorunlu

Gemlik Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki: Mesleklerinde Yeterlilik Belgeleri Artık Zorunlu Hale Geldi


Gemlik Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, bazı meslekler için Ulusal Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Bu meslekler arasında motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu, sorumlu emlak danışmanı, kuyumcu (perakende), servis aracı ve minibüs şoförü, taksi ve kamyon şoförü, mobilya gibi alanlar yer alıyor.

Beki, belge almak isteyen esnaf ve sanatkarların 5 Mayıs 2023 tarihine kadar Gemlik Esnaf Sanatkarlar Odası’na kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti. Kayıt yaptıranlara mesleki yeterlilik uzmanı Dr. Oğuzhan Karagül tarafından eğitim verileceğini ve baş denetçi Bekir Bayırlı’nın gözetiminde sınav yapılacağını söyledi.

Beki, eğitim ve sınavın Gemlik Esnaf Sanatkarlar Odası ve Emir Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirileceğini de duyurdu.

Beki, Ulusal Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin hem esnaf ve sanatkarların hem de tüketicilerin yararına olduğunu ifade ederek, “Bu belge sayesinde meslek standartları yükseltilmiş olacak. Esnaf ve sanatkarlarımız daha kaliteli ve güvenilir hizmet sunacak. Tüketiciler de daha memnun olacak. Bu belgeyi almak isteyen herkesi odamıza bekliyoruz.” dedi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski