"Gemlik Konteyner Kentte Çocuklara Bilim Şenliği Morali"



Gemlik Konteyner kentte yaşayan çocuklar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya yönelik düzenlenen bir proje ile bilim şenliği keyfi yaşıyor. Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, üç gün sürecek atölye çalışmaları yapılıyor.


Tübitak 4007 bilim her yerde projesi ile 12,13 ve 14 Nisan tarihlerinde konteyner kentte gönüllü olarak bulunan öğretmenler tarafından İskenderun konteyner kentte gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, Planetaryum, bilim insanları ile söyleşiler, tematik oyunlar, sahne gösterileri gibi eğlenceli ve eğitici faaliyetlere katılıyorlar.


Gemlik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemal Atan ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu da atölye faaliyetlerini takip ederek destek veriyorlar. Proje hakkında yapılan açıklamada, afet sonrası toplumsal dayanışma ve paylaşımın artırılması, bilimsel ve kültürel bir paylaşım sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca bu etkinlik ile çocukların yalnız olmadıklarını, birlikte bilim ve sevgiyle yaraları sarabileceklerini hissettirilmesi hedefleniyor.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski