OrhanGazi'nin pisliğini Gemlik çekiyor



Orhangazinin pis atığı Gemlik deresine akıyor


Orhangazi'den gelen atıkların Gemlik girişinden  tamamen kapatılmalı, birazda Orhangazililer kendi pisliğini kendileri çeksin.


Orhangazi'den Gemlik'e pislik akıyor

Orhangazi'den Gemlik Dereboyu kadar uzanan Karsak deresinde bazı bölgelerdeki durum içler acısı. Derenin yıllardır yaydığı pis kokular ve atıkların birikintileri, İlçemizde kötü bir görüntü oluşturuyor


.

İlçemizde yıllardır pis koku ve kötü görünümün yanı sıra sağlığı da tehdit eden Karsak deresi, bölgedeki vatandaşları rahatsız etmeye davam ediyor. 


Özellikle Orhangazi'de bulunan fabrikalar işyerleri, insanları  bir çok atığın atıldığı dereden ilçemize geliyor.  Ortaya çıkan manzara halkın tepkisini çekiyor. Orhangazi Çevresinde zeytin tesisleri, sanayi kuruluşları ve yerleşkelerin yer aldığı derede fabrika atıkları, inşaat atıkları, mesken atıkları kirliliğe neden oluyor.


Geçmiş yıllarda balıkların dahi yaşadığı deredeki kirlilik günden artıyor. Verimli Orhangazi ovası içinden geçen Karsak Gemlik körfezine dökülüyor. Ovada tarım yapan vatandaşlar, Karsak deresindeki kirliliğe dikkat çekerek, zaman zaman bu dereden mahsullerini suladıklarını görüyoruz. Bir an önlem alınmasını gerekiyor. 

HİÇ İLGİLENMEDİLER


Ne Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ne Orhangazi Belediyesi, Ne Gemlik belediyesi sosyal medya hesaplarına dereyi Önlem alması için şikayette bulunuyoruz kaç defa haberi yapıldı. Yetkililerden Ses soluk yok.  

En sonunda vatandaşları alıp, Gemlik'e bağlantı noktasında hfiyetle doldurup Gemlik bağlantısını kesmek, Orhangazi ilçesi kendi pisliğini kendisi temizler artık. 



Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski