Erbakan ve İnce'ye Haksızlık Yapmayalım

 


Son günlerde, siyasi tartışmaların gündemini süsleyen isimlerden bazıları, Necmettin Erbakan ve Muharrem İnce oldu. Fakat maalesef bazı kesimler, bu isimleri hafife alarak eleştiriyorlar.


Benim nazarımda ise, Erbakan ve İnce gibi tecrübeli siyasetçilere haksızlık yapmak büyük bir yanlışlıktır. Erbakan'ın güvenilirliği ve İnce'nin tecrübesi, Türkiye siyasetinde önemli bir yere sahiptir.


Üstelik, Başkanlık sistemini devam ettirebilecek kapasitedeki isimler arasında da yer almaktadırlar. Ancak, Millet İttifakı'nın hedefi Erdoğan'ı indirmek olduğu için, Başkanlık sisteminin değiştirilmesi gerektiği argümanı ortaya atılmaktadır.


Ancak, bu düşünce ülke adına fazla bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü halkımızın büyük çoğunluğu, devletçilik şuuruna sahip olduğu için, herhangi bir seçimin devlete fayda sağlaması beklenmektedir.


Sonuç olarak, Erbakan ve İnce gibi tecrübeli siyasetçileri küçümsemek yerine, onların tecrübelerinden yararlanmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Unutmayalım ki, Erdoğan'ı indirebilecek isimler sadece bu iki isimdir. Ancak amacımız Erdoğan'ı indirmek değil, devlete fayda sağlamak olmalıdır.


Umarım bu köşe yazısı, konuya ilişkin farklı bir bakış açısı sunmuştur. Sevgiyle kalın.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski