Gemlik esnaflara Mesleki 4 seviye belgesi dağıtım töreni düzenlendi





Gemlik Esnaf odası, Emir mesleki eğitim, Kuaför 4 seviye myk arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yapılmaya başlayan sınavlarda başarılı olan esnaflara belgeleri esnaf odası merkezinde düzenlenen törenle dağıtıldı.


Törende Kuaför Seviye 4, Güzellik Uzmanı Seviye 4,  mesleki yeterlilik belgeleri sahiplerine dağıtıldı.



Esnafların yoğun ilgi gösterdiği törene Gemlik Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, Emir mesleki eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Üstündağ ve Yetkilileri katıldılar. 


Törende kısa bir konuşma yapan Gemlik Esnaf odası başkanı İsmail Beki, Mesleki MYK belgelerinin önemini bir kez daha vurgulayarak, yeni belge zorunluluğu getirilen alanlardaki meslekler hakkında bilgi verdi.


Başkan Beki özellikle emlak alım satım sektöründe faaliyet gösteren üyeler için belge zorunluluğu süresinin yaklaştığını ve yaz döneminde oluşacak yoğunluğa takılmadan bu sektörde faaliyet gösteren şahıs ve firmalara Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 mesleki  belgelerini almaları konusunda çağrı yaptı. 


Öte yandan ikinci el araç – galericilik işi yapanları da mesleki MYK belgesi alma için yasal sürenin dolmak üzere olduğunu belirtti. Diğer taraftan yine servis aracı şoförlerinin belge almaları gerektiği üzerinde durdu. 


Esnafların hızlı bir şekilde mesleki  belgesi başvuruları için esnaf odasına veya Emir mesleki eğitim merkezine müracaat edebileceğinin altını çizen başkan Beki, belge almaya hak kazanmış esnaflara belgesini takdim etti. 


Emir mesleki eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Üstündağ, yaptığı konuşmada gerek cezai meyyidelere maruz kalınmaması gerekse de ölçme değerlendirmesi kalite güvencesi sağlanmış bir sistemle yapılarak verilen MYK onaylı mesleki seviye belgelerini esnaflara büyük bir prestij kazandırdığını belirtti.




Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski