MOTOR SPORLARININ YENİ MERKEZİ GEMLİK OLDU

 

Gemlik bu yıl Türkiye Motokros ve Türkiye Tırmanma Şampiyonası heyecanına ev sahipliği yaparak yurt içinden ve yurt dışından binlerce motor sporları tutkununu ağırlamaya hazırlanıyor

Gemlik Belediyesi'nin spora ve sporcuya yönelik atılımları tüm hızıyla devam ediyor. İlçede büyük bir heyecanla beklenen ve Türkiye'deki en prestijli yarışlar arasında gösterilen organizasyonlar için geri sayım başladı. 6 ve 7 Haziran tarihlerinde Şahinyurdu radar yolunda gerçekleştirilecek Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın ardından, 11 ve 12 Temmuz'da da Motokros Şampiyonası nefesleri kesecek. Bu dev organizasyonlar sayesinde Gemlik, hem yurt içinden hem de yurt dışından çok sayıda misafire ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz yıl, 13 senelik uzun bir aranın ardından Türkiye Tırmanma Şampiyonası'na yeniden kapılarını açan Gemlik Belediyesi, dört farklı kategoride 33 aracın kıyasıya mücadele ettiği bu yarışlarla binlerce izleyiciyi bölgeye çekmeyi başarmıştı. Şahinyurdu mevkisinde bulunan mevcut motokros pisti ise, 5 sene aradan sonra Türkiye Motokros Şampiyonası heyecanını yeniden ilçe halkıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Salon ve Saha Sporlarına Büyük Yatırım

Sadece motor sporlarında değil, salon ve saha sporlarında da Gemlik'in bir cazibe merkezi olmaya aday olduğunu vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, belediyenin hedeflerini şu sözlerle anlattı:

"Gençlerimizin spor yaparak her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmasını ve kurtulmasını çok önemsiyoruz. Gemlik'te faaliyet gösteren Belediyesporumuz Türkiye çapındaki önemli organizasyonlardan büyük başarılarla dönüyor. Bu durum tüm Gemlik için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Önümüzdeki dönemlerde özellikle salon ve saha sporları alanında ilçemize çok sayıda yeni yatırım yapmaya hazırlanıyoruz."

Başkan Sertaslan Gemlik Tam Bir Spor Kenti Olacak

Ulusal çapta gerçekleştirilen bu tür dev spor faaliyetlerinin Gemlik’in uluslararası tanıtımına yaptığı katkıya ve sağladığı prestije de dikkat çeken Başkan Sertaslan, ilçenin bu vizyonla anılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sertaslan, "Geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz yarışlarda organizasyon olarak Türkiye çapında çok iyi bir derece elde etmiş, kusursuz bir ev sahipliği sergilemiştik. Bu sene ise Haziran ve Temmuz aylarında motokros ve tırmanma yarışlarına tekrardan ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Gemlik, 'Marmara’nın incisi' ve 'zeytinin başkenti' unvanlarının yanı sıra, bundan böyle Türkiye’de motor sporlarının kalbi ve merkezi olarak da anılacak" ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın FINDIK

Yorum Gönder

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Daha yeni Daha eski