Engelliler gününde Engelliler işsiz


Büyük Birlik Partisi Gemlik İlçe başkanı Dursun Yavuz, yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
‘’Bildiğiniz üzere Gemlik nüfusunun bir kısmını engelli vatandaşlar oluşturuyor. Haliyle bu vatandaşlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçları var. Fakat bunu üzülerek söylüyorum ki engelli vatandaşlarımızın birçoğu özellikle maddi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu insanlar gelen yardımlarla, ailelerinin desteği ile yaşayamaz. Engelli kardeşlerimize iş verilmesi gerekiyor. Böylece hem onların bu mağduriyeti ortadan kalkacak, hem de topluma üretim gücü olarak geri dönecekler. Engelli bir bireyin çalışmasından, üretmesinden, kendi potansiyelini ortaya çıkarmasından daha güzel bir şey olamaz.

‘’ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE İŞ İMKANI SAĞLAYIN’’

Biz bu düşünce ile yetkililere sesleniyoruz; engelli kardeşlerimize iş imkanı sağlayın. Bu küçük bir satış noktaları olur, masa başında yapılabilecek bir iş olur veya onlara uygun hangi meslek varsa. Yeter ki bu insanlar da kendi ihtiyaçlarını karşılayıp bir birey olduklarının farkına varsınlar. Engellileri toplumun sırtında bir yük olarak gören bu zihniyetten, ancak bu şekilde kurtulacağımıza inanıyorum. Ailenin destek olduğu bir engelli değil, engellinin destek olduğu bir aile ütopyası yaratmak istiyoruz.

‘’YAŞADIKLARI TEK ZORLUK MADDİ İMKANSIZLIKLAR DEĞİL’’

Şunu da belirtmek isterim ki engellilerin günlük hayatta yaşadığı tek zorluk maddi imkansızlıklar değil. Kendileri toplu ulaşımdan, sosyal yaşama kadar birçok noktada zorluk yaşıyorlar. Örneğin burada bulunan birçok otobüsümüzde engelli rampası olmadığı, olsa dahi birçok şoförün bu rampaları indirip engelli vatandaşları otobüslerine almadığını üzülerek söylemek istiyorum. Gemlik Devlet Hastanesi’ne gitmek isteyen bir engelli olduğunuzu düşünün; saatlerce bir durakta bekliyor, insaflı bir şoförün sizi almasını bekliyorsunuz. Sizce bu durum adaletli mi?

‘’UMUYORUM Kİ MAĞDURİYETLERİ KISA SÜREDE GİDERİLİR’’

Bunca adaletsizliğe, maddi ve manevi mağduriyete rağmen güler yüzlerini eksik etmeyen değerli engelli kardeşlerim için eşit ve ‘engelsiz’ bir yaşam diliyorum. Medeni bir toplum olarak engellilerimizi dilencilik ya da evlere mahkum bir şekilde bırakmaktan çok sosyal hayata kazandırmalıyız. Umuyorum ki engelli kardeşlerimizin mağduriyetleri en kısa sürede giderilir.’’  

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski