İYİ Parti Gemlik’ten “Salvolar”

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, ilçe gündemine dair sarsıcı eleştirilerde bulundu. Belediye Meclis Üyeleri Oğuz Hançer ve Sedat Akkuş’un yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı basın toplantısı sırasında meydana gelen Merkez üssü İstanbul Silivri olan 5,7’lik deprem, kısa süreli panik yarattı. Depreme rağmen basın toplantısı devam ederken, İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, “Açıklamalarımız şimdiden deprem etkisi yarattı” esprisini yaptı. Ertuğrul Yavuz yönetimindeki İYİ Partililer, 2007 yılından bu yana kangrene dönüşen Kuzey İmar Planlarındaki sıkıntıların yanı sıra, yatırımları merak edilen Gemlik Belediyesi hizmetleri ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Avrupa Birliği ve Dünya Bankası tarafından Gemlik Hisartepe Mahallesine yapılan Suriyelilere özel okul sorunu konularını masaya yatırdılar.
Gemlik Kuzey İmar Planlarının teknik alt yapısı hazırlanmadan yanlış bir kararla emsal 1.20 kabul edilerek kat sayısının revize planla 5 kata çıkarıldığını anımsatan İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, aceleye getirilen kararların Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda bekletildiğini söyledi. Şehir Plancıları Odasının itirazının söz konusu olduğunu dile getiren Ertuğrul Yavuz, “Emsalin yükseltilmesi bir takım sosyal donatıların planlara ilavesini gerektirdiğinden, şehir plancıları odasının itirazı ile planlar Büyükşehir İmar Komisyonunda bekletilmektedir. Geçmişte KHK ile Gemlik’in tepelere taşınması kararı çıkartılmıştır. Bu karar Gemlik’te inşaat sektörünü felç etmiştir. Konut ve iş yeri fiyatları düşmüş, satışlar durmuş, bankalar kredileri kesmiştir. Gemlik’in en büyük katma değeri bir anda çökmüş, Gemlik’in ekonomisi dibe vurmuştur. Gemlik halkı bu yaşananları hak etmemektedir. Bu gelişmeler sürecini Gemlik Belediyesi aciz bir şekilde seyretmektedir. Basiretsiz ve iş bilmez yöneticilerin uygulamalarını maalesef yine Gemlik halkı çekmektedir. Büyükşehir Belediyesine ve Gemlik Belediyesine sesleniyoruz. Gemlik halkının huzuruna çıkın, icraatlarınızı zaman kaybetmeden yapın. Bu konuda net konuşun ki, vatandaş önünü görsün. Gemlik halkına politika yapmayın. Eğer sıkıntı varsa, kat artışlarını çekin geriye. 2-3 kat imarlı planları fiiliyata geçirin ve imar yollarını, alt yapı çalışmalarını, sosyal donatı alanı çalışmalarını acil başlatın. Ya da Büyükşehir Belediyesindeki revize planlar ile ilgili aksaklıkları gidererek, revize planları bir an önce onaylatın. Her dönem imar affı çıkartılırken, planlı bir yapılaşmanın önü neden kesilmektedir? Bırakın aranızdaki çekişmeleri, diyoruz il ve ilçenin karar mekanizmalarının bir an önce problemin çözümüne davet ediyoruz” dedi.
Kuzey İmar Planlarının bir türlü onaylanmaması nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu ve 2-3 kat mı, 5 kat mı meselelerinden de bıktığını anlatan Ertuğrul Yavuz, Bakanlık tarafından Gemlik’e özel KHK ile verilen alanların da bir an önce değerlendirilebileceğine dikkat çekti. Gemlik’in deprem riskine de vurgu yapan İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Kuzey İmar Planlarının onaylanmasıyla birlikte, inşaat sektöründe canlanma olacağını, güvenli binalar açısından yeni bölgeler oluşacağını açıkladı.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve yönetimine yönelik olarak da eleştirilerde bulunan Ertuğrul Yavuz, GEMPORT VE BORUSAN hisselerinin satışında gelinen sürecin ne olduğunun yanı sıra, otel arsaları satışı, Kumla benzinlik istasyonu satışından elde edilen gelirlere rağmen, mali tablonun neden düzelmediğini sordu. Gemlik’in çözüm bekleyen sorunları olduğunu anlatan Yavuz, bu konularda da açıklama beklediklerini ifade etti.
Hisartepe Mahallesinde yapılan Suriyelilere özel okul ile ilgili olarak da konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, “Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin 21 ilde yapılacak bu okullar için Suriyelilerin yoğun olduğu illerdeki projeler olarak adlandırılmasına karşın Suriye nüfusunun çok az olduğu Gemlik’te böyle bir okulun yapılması kafaları karıştırmıştır. Bursa’nın merkez ilçelerinde koruma amaçlı Suriyeli nüfusun çok daha olmasına rağmen, niçin bu ilçeler yerine Gemlik tercih edilmiştir. Bu okulun sadece Suriyeli çocukların eğitimine tahsis edileceği doğru mudur? Eğer bu doğruysa maksat Gemlik’teki Suriyeli nüfus arttırılarak ilçemize koruma amaçlı nüfus mu kaydırılacaktır? Yoksa demografik yapı değiştirilerek ileriye dönük siyasi bir takım projeler mi söz konusudur? Konunun önemi dikkate alınarak yöneticilerimizin ilçe kamuoyuna aydınlatıcı bilgiler vermesini bekliyoruz” diye konuştu. Yavuz, ilçe gündemi ile ilgili basın toplantılarını her ay periyodik olarak sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski