Gaziler günü Gemlik'te anıldı

Gaziler Günü Gemlik’te anıldı
19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törene Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Garnizon Komutanı Vekili Vet. Alb. Tolga Yaroğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
“Şehit ve gaziler her zaman hatırlanmalıdır.”
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gemlik Temsilciliği Başkanı Kadri Tan yaptığı konuşmada “topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir” diyerek “şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. İlgisizlik, şanlı tarihimize olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gaziler her zaman her yerde hatırlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Başkan Sertaslan: “Birlik, beraberlik ve barışı dilinizden düşürmeyin”
Çelenk sunma töreninin ardından Gemlik Belediyesi tarafından Bölge Parkı’nda gaziler ve şehit aileleri onuruna öğle yemeği verildi. Yemeğe ilçe protokolü de katıldı. Gemli Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı’nın duasının ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 45 yıl geçtiğini hatırlatarak gazilik unvanını bunca yıl şerefle taşıdıklarını dile getirdi. Başkan Sertaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yaparsak yapalım hakkınızı ödemekte zorlanırız. Hakkınızı helal edin. Gemlik Belediye Başkanı olarak şunu söyleyebilirim, hayatın içinde neyle karşılaşırsanız karşılaşın Gemlik Belediyesi’nin desteği sizinledir. Şehit aileler ve gaziler, savaş içinden çıkmış insanlarsınız. Bu memleketin, büyük Türk milletinin 16 kere devlet kurmuş olduğu gerçeği gözümün önüne geliyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde on yedinci kez devletimizi kurduk. Ülkemizin ayakta kalması adına üzerinize düşeni yapıyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde olmanın, birlik olduğumuzda güçlendiğimizi, ayrıldığımızda fitneye ve fücura uğradığımızı herkese anlatmanızı rica ediyorum. Bunu en iyi anlatacak olan sizlersiniz. Bu milleti kimse yıkamaz, küllerimizden yeniden doğarız. Barış ağzınıza çok yakışıyor. Böyle anlatmanızı böyle davranmanızı rica ediyorum. Gaziler Günü’nüzü en kalbi duygularımla kutluyorum.”
“Kaymakam Dönmez: “Türk milleti zulüm gören milletlerin koruyucusudur”
Başkan Sertaslan’dan sonra konuşan Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez ise Türklerin anavatanlarından göçüp Anadolu’ya gelirken Müslümanlığın koruyucusu olduğunu, Müslümanlığı batıya taşıdığını hatırlatarak “Türk milleti bu gün medeni olarak anlatılan uygarlıklardan çok daha önemli bir göreve sahipti. Yüce Allah tarafından milletimiz bu coğrafya ve Müslümanlara, zulüm gören milletlere koruyucu olarak görevlendirildi. Bizi yok etmek, Anadolu’dan atmak isteyenlere karşı kim olursak olalım hep birlikte mücadele ettik. Bu ülkede ve bu mücadeleyi vermekte olan bütün insanlar olarak Türk milletiyiz. Fırsat kollayan bir sürü şer güç var. Allah devletimize güç versin ki hep birlikte müreffeh yaşayalım” şeklinde konuştu. Kaymakam Dönmez şehit aileleri ve gazilere üstün hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.








Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski