Gemlik nereye gidiyor


Gemlik ilçemiz’de turizmin gelişmesi için, Gemlik halkının da mutlaka bu işin içerisinde olması gerekir . Bu nedenle işletmeciler, Gemlik’te yaşayan gençlerden faydalanmalıdırlar . Gelen müşteriler her geldiklerinde değişik elemanlarla karşılaşmak ve fahiş fiyatlar istemezler . Bunun en güzel takibini işletmeciler yapıyorlardır ama nedense fiyatlar iki katidir. İşletmeye daha önce gelmiş misafirler bir daha geldiklerinde iyi hizmet almış oldukları uygun kaliteli olduğu bölüme giderler . Çalışanlar için en büyük artı tebessümlü bir yüzdür . Bunun yanı sıra ses tonunu iyi kullanmaktır . Bazı bölgeler vardır ki, o esnaflarla  insanlarından hiç biri o mekanlarda çalışmamaktadır . Bu nedenle bölge halkı o tip yerlerde kendilerini yabancı gibi hissetmekte ve her hangi olumsuz bir durumda veya müşteri kazanımı konusunda ilgisiz kalmaktadırlar . Bunun yanı sıra ilçe yöneticilerine de büyük görevler düşmektedir . Bu tip yerlere gelecek insanları yönlendirebilecek tabelalar mutlaka bulundurulmalıdır . Gelen misafirler gidecekleri yeri birilerine sormak zorunda kalmayacaklardır . Sordukları kişiden olumsuz bir tavır gördüklerinde rahatsızlık duyacaklardır . Aynı zamanda o bölgenin emniyet görevlilerine de büyük görevler düşmektedir . Sivil veya resmi olarak oralarda dolaşmaları misafirleri olumlu yönde etkileyecektir . Turizmde yaşadığım en önemli durumlardan biri misafirlerin olumlu yaşadıkları ortamı değil, olumsuz yaşadıkları durumları çevresindeki dostlarıyla daha çok paylaştıklarıdır . Çünkü ülkemiz insanı iyi olan şeyleri pek paylaşmak istemez onun nedeni de hava atıyor onun için anlatıyor diye düşüneceklerindendir . Bu paylaşımlarıma dikkat edip bu ilçemiz’de  yaşayan tüm bireylerin sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda ilçemiz turizm konusunda önemli mesafe kat edecektir . Tekrar etmek istiyorum ilçemizin kıymetini bilelim, bunun sonucunda ekonomik olarak iyi yerlere gelelim. Bu doğanın bize verdiği deniz, orman, zeytinlik ve derelerin nimetlerden faydalanalım. Gelen misafirleri korkutmadan mutlu bir şekilde ilçemiz den ayrılmalıdır. 

Gemlik Zeytin festivali 

Gemlik zeytin festivali ülke genelinde ne kadar etkili veya ne kadar konuşuluyor.
Zeytin festivalin Gemlik için katkısı nedir örnek zeytine yani Gemlik zeytinine katkısı olacak mı destek olacak mı bu festivaller zeytin çiftçilerine destek olanacak mi?
Her yıl festival oluyor ama her yılda binlerce zeytin ağaçları yok oluyor ve bunlara karşı bir önlem alınmıyor.
Gemlik zeytini kontrolsüzce yok oluyor. Bu yok olan yerler kontrol edilmiyor ve denetim olmuyor örneğin serbest bölgenin askeri hare giden yerlerin çoğu Zeytinlik alanları yok edildi.

Gemlik belediyesi ve tarım ilçe müdürlüğü, Gemlik zeytin üreticileri için herhangi bir projeleri var mı? her geçen gün Gemlik'te zeytin ağaçları yok ediliyor. Nedeni olarak maddiyata dökülüyor maddiyat sıkıntısı olan zeytin çiftçileri belediye ve ilçe tarım müdürlüğü katkı ve destekleri ile desteklenmelidir böyle bir nimet Gemlik'te yok olmak üzere.







Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski