Gelin Tanış Olalım, Hisar Mahallesin'de Yoğun İlgi Gördü

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği ve Gemlik’te bulunan yöresel dernekler tarafından oluşturulan Dernekler Platformu öncülüğünde düzenlenen ve Gemlik’in farklı bölgelerinde yapılan etkinliğin Eşref Dinçer Mahallesi , Hamidiye  Mahallesi,  Ata Mahallesi ardından  yeni durağı  Hisar Mahallesi oldu.
Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim,
Dünya kimseye kalmaz. Ben gelmedim dâvi için, Benim işim sevi için. Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim. Sözüyle Yola çıktık,  Derneğimiz olarak tek amacımız Gemlik’te yaşayanlar olarak bütün farklılıklarımızla bir araya gelmektir. Bizi güçlü kılan aslında bu farklılıklarımızdır, bunlara sahip çıkmalı ve bunları ilelebet korumalıyız. Bunları korurken de ortak yaşama bilincinin ve birbirine saygılı olan bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmalıyız.

 Hisar Mahallesin’de düzenlenen programda Ak parti  Bursa Milletvekili Zafer  Işık, Ak parti ilçe yönetim teşkilatı, MHP Gemlik ilçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Büyük birlik partisi  ilçe yönetim teşkilatı,  Giresunlular Derneği, Palandökenliler Derneği, Kars-Ardahan-Iğdır Derneği, Kastamonulular Derneği, İnegöllüler Derneği, Muşlular Derneği, Dersimliler Derneği, Giritliler Derneği, Feyziyeliler Derneği Romanlar derneği ve çeşitli STK’lar katıldı. Aynı zamanda Milli Beka Hareketi Gemlik İlçe Başkanı İrfan Oğultekin, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Hisar mahalle muhtarı. Çiğdem Türe katıldı.
Bu etkinliği yapmamızın birinci gayesi elbette buydu. Fakat daha önemlisi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve mahalle kültürünün oluşturulmasına katkıda bulunmaktı. Bugün en zor anımızda bize en hızlı ulaşacak olan elbette ki komşularımızdır. Bunları doğru bir yere koymalı ve ilişkilerimizi karşılıklı güven ve hoşgörü içerisinde geliştirmeliyiz.

Bu nedenle etkinliklerimiz 4 mahallede daha gerçekleştırdık. Sonrasında Romanlar mahallesin’de yapacağız dedi.
Deviren’in konuşması sonrasında Karadeniz müzikleriyle sahne alan Kaptan Süleyman, Rüştü Karpuz  ve horon, halay ekipleri sahne aldı. Programın devamında katılımcılar da farklı yörelerin oyunlarını sergilediler.

















Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski