Mehmet Uğur Sertaslan'dan Refik Yılmaz'a cevap

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, önceki dönem belediye başkanı AK Parti'li Refik Yılmaz'ın hakkında, belediyenin borcunun 101 milyon lira olduğu açıklaması nedeniyle açtığı davaya ilişkin olarak, "Yaptığımız araştırmalarda asıl borcun çok daha fazla olduğunu anladık. Gemlik merkezine asmış olduğumuz pankartta borç kalemlerini detayları ile paylaştık." dedi.

Gemlik Belediyesi eski Başkanı Refik Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi ile göreve gelen Mehmet Uğur Sertaslan'ı mahkemeye verdiğini belirtti. Yılmaz, belediyenin borcunun 101 milyon lira olduğu açıklaması nedeniyle Sertaslan hakkında dava açtığını kaydetti. Resmi evrakın fotoğraflarını da paylaşan Refik Yılmaz, "Halkını kandıran CHP'li başkan mahkemede hesap verecek. Hani belediyenin borcu 101 milyon idi? Borcun belgelerini isteyince vergi mahremiyeti bahanesine sarılıp çamura yatmaya çalışıyor. Uydurulan borcun belgelerini vermeyen/veremeyen Uğur Sertaslan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yalan söyleyenden başkan olmaz' dedi.
Refik Yılmaz'ın sosyal medya paylaşımlarının ardından açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, şunları söyledi: "Eski belediye başkanı Refik Yılmaz, hakkımda tarafına bilgi vermediğim yönünde suç duyurusunda bulunmuş. Ancak daha kendi paylaşımında tarafına verdiğim cevabı da paylaşmış. Paylaştığı cevabımın altında tarafına sunduğum 2018 yılı mizan hesap dökümünü ekte sunduğumu yazılı dilekçe ile belirttim. Bunu belirtmeme rağmen bilgi vermediğimi ifade etmiş. Kendisi burada yanılmış, ancak bir yerde haklı. Borç bu kadar değil doğru. Borç 35 milyon TL daha fazla. Yaptığımız araştırmalarda asıl borcun çok daha fazla olduğunu anladık. Gemlik merkezine asmış olduğumuz pankartta borç kalemlerini detayları ile paylaştık. Ancak dediğim gibi yanlış paylaşmışız borç daha fazlaymış. Son olarak Sayın Yılmaz, sosyal konutlar inşaatlarını yapan müteahhitin birinin banka teminatınıda sahte belge düzenlemek suretiyle imzalayarak belediyemizin yaklaşık 2 milyon TL daha borçlanmasını sağlamıştır. Yani 8 yıllık görev süresi boyunca Gemlik Belelediyesini borç batağına sokmuş bir insan, bir de utanmadan pişkin pişkin hakkımda hiç bir yanlış iş olmamasına rağmen suç duyurusunda bulunmuş. Bir de üzerine mahkemede hesap vereceğimi ifade etmiş. Asıl kendisi bu kadar borcun usülsüzlüğün hesabını nasıl verecek merak konusu." diye konuştu.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski