Gemlik halkının 2018 yılından bu yana açılmasını beklediği termal tesis hizmete girdi. Ancak 2 saatlik kullanım için belirlenen 450 TL’lik ücret, "Sosyal belediyecilik nerede?" sorusunu gündeme taşıdı.
💰 Belediye Tesisinde "Özel Sektör" Fiyatları
Tesisin hizmete girmesiyle birlikte paylaşılan fiyat listesi, vatandaşlar arasında şok etkisi yarattı. Özellikle dar gelirli ailelerin ve emeklilerin yoğunlukta olduğu ilçede, bir ailenin tesisten faydalanmasının maliyeti oldukça yüksek bulundu.
Güncel Fiyat Listesi:
Kişi Başı 450 TL
Çocuk (6-12 Yaş): 250 TL
Aile Hamamı 1.600 TL
"Vergimizle Yapıldı, Kapısından Geçemeyiz"
Vatandaşlar, tesisin mülkiyetinin belediyeye ait olmasına ve kamu kaynaklarıyla yapılmasına dikkat çekerek tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
"Özel bir işletme olsa bu fiyatlar belki anlaşılabilir ama halkın vergisiyle yapılan bir yerin halkın bütçesini bu kadar zorlaması kabul edilemez. Bu fiyatlarla tesis sadece belirli bir kesime hitap eder hale gelmiş."
