Gemlik’in Gururu Tatamiden Madalyayla Döndü: Ayşenur Boşküp Türkiye Üçüncüsü!



Konya’da düzenlenen Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda Gemlik Belediye Spor Kulübü rüzgarı esti. Genç sporcu Ayşenur Boşküp, zorlu rakiplerini geride bırakarak kürsüye çıkmayı başardı.

KONYA – Türk judosunun genç yeteneklerini bir araya getiren ve 27–28 Ocak 2026 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilen Judo Ümitler Türkiye Şampiyonası, büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonada Gemlik’i temsil eden Gemlik Belediye Spor Kulübü sporcusu Ayşenur Boşküp, sergilediği üstün performansla büyük bir başarıya imza attı.

Kürsüde Bir Gemlikli: -52 Kilogramda Bronz Madalya

Bayanlar -52 kg kategorisinde tatamiye çıkan Ayşenur Boşküp, turnuva boyunca disiplini ve teknik yetenekleriyle göz doldurdu. Zorlu eleme turlarını başarıyla geçen Boşküp, şampiyonayı Türkiye Üçüncüsü olarak tamamlayarak bronz madalyayı boynuna taktı.

Milli Takım Yolunda Dev Adım

Bu önemli başarı, Ayşenur Boşküp için aynı zamanda milli takım kapılarını da araladı. Başarılı sporcu, 2026 yılı Ümit Bayanlar Milli Takımı hazırlık sürecinde ay-yıldızlı formayı terletmek için çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

Gemlik Belediye Spor Kulübü’nden Tebrik Mesajı:

"Bu değerli başarıda emeği geçen antrenörümüz İsmail Yıldız’ı ve sporcumuz Ayşenur Boşküp’ü gönülden tebrik ediyoruz. Kulüp olarak Türk sporuna ahlaklı ve başarılı sporcular kazandırmak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Sporcumuzun Milli Takım sürecinde de bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz."

Başarının Özeti

SporcuKategoriDereceYer
Ayşenur Boşküp-52 kg Ümit BayanlarTürkiye 3.'süKonya
Antrenörİsmail Yıldız--


Yorum Gönder

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Daha yeni Daha eski