Osimhen Şov Yaptı, Nijerya Play-Off'u Kaptı!

 



2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu'nun kader maçında Nijerya, Victor Osimhen'in yıldızlaştığı gecede Benin'i 4-0 mağlup ederek adını play-off turuna yazdırdı. Galatasaray'ın golcüsü attığı üç golle maça damgasını vururken, "Süper Kartallar" bu sonuçla ikincilik koltuğuna oturdu.

Uyo'daki Godswill Akpabio Uluslararası Stadyumu'nda oynanan kritik mücadeleye fırtına gibi başlayan Nijerya, henüz 3. dakikada Victor Osimhen'in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıda baskısını sürdüren ev sahibi ekip, 37. dakikada yine sahneye çıkan Osimhen ile farkı ikiye çıkardı ve soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya da golle başlayan Nijerya'da Victor Osimhen, 51. dakikada kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydederek hat-trick yaptı. Maçın skorunu ise 90. dakikada oyuna sonradan giren Frank Onyeka belirledi: 4-0.

Bu görkemli performansıyla galibiyetin mimarı olan Galatasaraylı yıldız Victor Osimhen, 81. dakikada alkışlarla oyundan alındı. Beşiktaş forması giyen Nijeryalı orta saha Wilfred Ndidi ise 90 dakika boyunca sahada kalarak takımına önemli katkı sağladı.

Konuk ekip Benin'de ise Göztepeli futbolcu Junior Olaitan, mücadelenin 57. dakikasında oyuna dahil oldu.

Bu sonucun ardından Nijerya, puanını 17'ye yükselterek averajla Benin'in önünde ikinci sırayı aldı ve play-off oynamaya hak kazandı. Maç öncesi liderlik şansı bulunan Benin ise aynı puanda kalarak üçüncü sıraya geriledi ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Grubu lider tamamlayarak Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı kazanan takım ise 18 puanlı Güney Afrika oldu.

Yorum Gönder

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Daha yeni Daha eski