.
Sevgili okurlarım,
Bugün sizlerle Gemlik'in umutla beklediği ama bir türlü kavuşamadığı bir projenin, adeta bir yılan hikayesine dönen Termal Tesis'in son durumunu konuşmak istiyorum. Herkesin dilinde aynı soru: Bu tesis ne zaman açılacak?
Verilen sözler, telaffuz edilen tarihler bir bir eskirken, Gemlik halkının sabrı da tükenme noktasına geldi. En son, eski Gemlik Belediye Başkanı ve şimdiki Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sayın Mehmet Uğur Sertaslan, tesisin Eylül ayı sonunda hizmete gireceğini müjdelemişti. Eylül ayı geride kaldı, Ekim ayının ilk günlerini yaşıyoruz ama tesisin kapıları hala kapalı. Tesisin etrafında uzun zamandır bekleyen zemin fayansları, bu ataletin adeta bir simgesi gibi duruyor. Bir iş mi yarım kaldı, yoksa her şey bitti de keyfi bir bekletilme mi söz konusu? Bu belirsizlik, en çok Gemliklilere zarar veriyor.
Konu, en sonunda siyasetin de ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Dün gerçekleşen Gemlik Belediye Meclisi toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Murat Yavuz, bu kanayan yaraya parmak bastı. Yavuz'un ifadeleri, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor:
“Defalarca gündeme getirdiğimiz termal kaplıcalar, %95 oranında tamamlanmış şekilde Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmiştir. Sayın Başkan geçmişte açılış için çeşitli tarihler telaffuz etti. En son Eylül ayı içerisinde açılacağı yönünde duyumlar aldık. Ancak Eylül ayı geride kalmasına rağmen kaplıcalar hâlâ hizmete alınmamıştır.”
Ancak meselenin sadece bir gecikmeden ibaret olmadığı, Yavuz'un şu sözleriyle ortaya çıkıyor: “Partiliniz olan eski Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile yaşadığınız kişisel kavgaların ilçemize zarar verdiğini üzülerek görüyoruz.”
İşte bu iddia, üzerinde en çok durulması gereken noktadır. Eğer Gemlik'in milyonlarca liralık yatırımı, şifa ve turizm merkezi olması beklenen projesi, siyasi egoların veya kişisel çekişmelerin gölgesinde kalıyorsa, bu kabul edilemez. Mevcut Belediye Başkanı Şükrü Deviren ile eski başkan ve şimdiki koordinatör Sertaslan arasındaki anlaşmazlıkların faturasını tüm Gemlik halkı ödememelidir.
Hizmet, siyasetin üzerindedir. Kamu yararı, kişisel çekişmelerden önce gelir. %95'i tamamlanmış bir tesisi atıl bekletmek, sadece bir beceriksizlik değil, aynı zamanda milli servete ve halkın beklentilerine karşı bir saygısızlıktır.
Şimdi meclisten yeni bir talep yükseldi: "Bu tesisin artık daha fazla gecikmeden, Ekim ayı içerisinde açılmasını talep ediyoruz."
Biz de bu talebin takipçisi olacağız. Gözler şimdi hem Gemlik Belediyesi'nde hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde. Gemlik, vaat değil, icraat bekliyor. Termal tesisin şifalı sularının, siyasi çekişmelerin yarattığı bu hayal kırıklığını da bir an önce iyileştirmesini umut ediyoruz. Yoksa bu gidişle daha çok söz buharlaşacak, tesis ise öylece beklemeye devam edecek.
Haber: Yalçın Fındık