BURSA - Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Bursa Şubesi, Orhangazi ve Gemlik gönüllülerinin katılımıyla Orhangazi'deki konteyner noktasında bir kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan MAGDER Bursa Şube Başkanı Yusuf Yumru, Orhangazi'nin afetlere hazırlık konusunda yetersiz kaldığını belirterek, dernek olarak afet gerçeğini ilçe gündeminde tutacaklarını vurguladı.
Orhangazi Temsilcileri İlgisizlikten Yakındı
MAGDER Orhangazi ve Gemlik gönüllüleri, Orhangazi Eski Hastane yanındaki konteyner merkezinde bir araya geldi. Toplantıda, MAGDER Orhangazi temsilcileri geçmiş dönem faaliyetleri hakkında bilgi verirken, ilçe kamuoyunun derneğin çalışmalarına yeterli ilgiyi göstermediğini dile getirdi. Temsilciler, "Faaliyetlerimiz toplum için son derece önemli. Bizler sesimizi duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Yumru: "Orhangazi Afetlere Hazırlık Konusunda Duyarsız"
MAGDER Bursa Şube Başkanı Yusuf Yumru, MAGDER'in kamu ile iş birliği içinde çalışan akredite bir kuruluş olduğunu hatırlatarak, derneğin saha çalışmaları, afete müdahale ekipleri, eğitim ve lojistik gibi birçok alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. Yumru, "Mahalle Gönüllüleri Orhangazi ve İznik'te toplam 146 gönüllü ile çalışmalarını sürdürüyor," dedi.
Gemlik'te uzun çabalar sonucu kamuoyu desteğini sağlamaya başladıklarını ancak Orhangazi'de aynı başarıyı gösteremediklerini ifade eden Yumru, şunları söyledi: "Orhangazi'de ne yazık ki istenilen seviyede değiliz. Özellikle afetlere hazırlık konusunda Orhangazi son derece duyarsız kalmış durumda. Bu da bizi endişelendiriyor."
Yumru ayrıca, MAGDER'in Orhangazi'de hala bir konteynerde faaliyet göstermesinin ilçeye yakışmadığını belirterek, "Daha önceki görüşmelerimizde Orhangazi Belediye Başkanımızın bize bu konuda bir sözü vardı. Kendisine bu sözü hatırlatacağız," dedi. Orhangazi'yi afete hazırlamanın ancak el birliğiyle mümkün olacağını vurgulayan Yumru, "Biz bu şehre afeti unutturmayacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız," diyerek sözlerini tamamladı.