Gemlik'te Kaldırımlara Park Yapan Araçlar Vatandaşı Mağdur Ediyor



Gemlik'te Hamidiye Mahallesi'nde Hürriyet Caddesi ve Sümbül Sokak'ta park halindeki araçlar kaldırımları işgal ederek vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşlar, kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle yaya olarak geçiş yapmakta zorlandıklarını ve bu durumun özellikle engelli ve bebek arabası kullananlar için büyük problem yarattığını ifade ediyorlar.


Geçtiğimiz 5.1 büyüklüğündeki Gemlik Körfezi depreminde de kaldırımlara park eden araçlar, vatandaşların panikle evlerinden kaçmalarını engelledi. Bir vatandaş, "Deprem anında kapının önüne park eden araç yüzünden evden çıkamadık. Yaşlı ve hasta komşularımız da aynı şekilde mağdur oldular." dedi.


Vatandaşlar, Gemlik Emniyet Müdürlüğü'ne defalarca şikayette bulunduklarını ancak sorunun çözülmediğini söylüyor. Bir esnaf, "Kaldırımlar araç park yeri değil. Emniyet neden bu duruma müdahale etmiyor?" diye sordu.


Bazı kıraathanelerin de kaldırımlara masa ve sandalye koyarak vatandaşların geçişini engellediği belirtiliyor. Vatandaşlar, kaldırımların yaya kullanımına açık tutulmasını ve park yasağına uymayan araçlara cezai işlem uygulanmasını talep ediyor.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski