Ahmet Ercan ateş püskürdü: Gemlik halkı canıyla ödeyecektir

  


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bursa Gemlik'te meydana gelen 5.5 ve 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından X sosyal medya hesabından depremle ilgili paylaşımda bulundu. Ercan paylaşımında belediyeye de göndermede bulundu.



Gemlik meydana gelen 4.1 büyüklüğünde depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X sosyal medya hesabından ateş püskürdü.

Ercan'ın paylaşımı şöyle;

 Gemlik Körfezinde 23 Şubat 2024 15:14'de M4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez.

"Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir"

İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak,deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır.

Türkiye'de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. GEMLİK jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı'nın Gemlik Ovası'na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor.Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır.



Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski