Gemlik’te CHP’li gençler Mumcu ve Okkan’ı unutmadı

 


CHP Gemlik Gençlik Kolu ve Gemlik Halkçı Liseliler, suikasta kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı Anma Programı düzenledi. Programa CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları ile Gemlikliler katıldı.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Gemlik Gençlik Kolu Başkanı Görkem Hüseyin Erdoğan, “Bugün yasını tuttuğumuz, acısı hala taze olan memleket sevdalılarını, eli kanlı terör örgütü ve onları destekleyen hain zihniyetin katlettiği vatan evlatlarımızı anmak, bunları destekleyip sahip çıkanlara lanet okumak için buradayız” diyerek “gerici zihniyete karşı Cumhuriyetçi Türk gençleri daima var olmuştur ve var olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.


“Mumcu ve Okkan terör örgütlerinin karşısında durdu”


Daha sonra söz alan CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan ise “Böyle önemli bir günde, aynı değerleri paylaştığımız yurtsever insanlarla bir arada olmaktan duyduğum mutluluğunun yanı sıra, ülkemiz için kendi alanlarında çok önemli işler yapmış ve maalesef bu başarılarının bedelini karanlık odakların hedefi olarak ödemiş Mumcu ve Okkan’ı kaybetmiş olmanın acısını ilk günkü gibi hissettiğimi belirtmek istiyorum” diyerek “Uğur Mumcu, araştırmacı gazetecilik ülkemizde akıllara gelen ilk isim oldu. Karanlığa karşı koyduğu silahları kalemi, daktilosu ve Selda Bağcan’ın türküsünde söylediği gibi “bir kırık gözlük” olan Mumcu, naylon faturacıların, terör örgütlerinin, rabıtacıların, gericilerin, mafyanın karşısında dimdik durdu. Cesaretle yazdığı köşe yazılarında, hepsi tartışmasız gerçek kaynaklara dayanan haberlerinde dünyaya etik gazetecilik dersi verdi. Maalesef dokunduğu terör odakları onu bizden ayırdı. Öte yandan Gaffar Okkan, Emniyet Müdürü olduğu Diyarbakır’da halka devletin sevecen yüzünü gösterdi. Halk ile devleti barıştırmak için elinden geleni yaptı. Vatandaşı kucakladı. Terör odaklarının toplumsal desteğini kesmek için çalıştı. Hatta Diyarbakırspor’un başarısı için büyük emek sarf etti. Diyarbakır’ın Gaffar Baba’sı oldu. Maalesef Mumcu’yu aramızdan alan karanlık eller onu da çok sevdiği Diyarbakır halkından ve milletimizden ayırdı. Mumcu bize doğruyu, gerçeği, hukuku, Okkan ise bir halkı tüm fertleri ile sevmeyi, ona hizmet etmeyi anlattı. Bizlere düşen, onların anıları önünde saygıyla eğilerek değerlerine sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu. Başkan Pehlivan, Mumcu ve Okkan’ı anma programlarını Gemlik’te geleneksel hale getiren CHP Gemlik Gençlik Kolu üyelerini tebrik etti.


CHP’li gençler programda şiirler, şarkılar ve türküler seslendirdi. Mumcu ve Okkan’ın hayatlarını ve mücadelelerini anlatan belgeseller de yayınlandı.



Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski