Gemlik'te, Filistinli şehitler için giyabi cenaze namazı kılındı

 Gemlik, Bursa - Gemlik'te, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için giyabi cenaze namazı kılındı.

Aralarında Diyanet-Sen, Eğitim-Bir Sen, Gaye-Der, GİHMED, İHH,İlim Yayma Cemiyeti, Umut Kervan,Tügva, Cihannüma, Gemlik Zeytin Dalı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Toç-Bir-Sen, gibi vakıf, dernek ve kuruluşların bulunduğu Gemlik Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından yapılan organizasyonla Gemlik Asım Kocabıyık Camiinde Cuma namazı sonrası İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedip şehit olan Filistinliler için giyabi cenaze namazı kılıp dualar okundu.

Açıklamada, "İsrail'in işgal altında tuttuğu topraklarda terörist diye nitelendirdiği direnişçi gruplara karşı; kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden sonuçlarını bilerek ve isteyerek sivilleri hedef almaktadır. Hamas'ın ve topraklarını geri almak isteyen Filistin halkının bu davası hukuki ve insani açıdan uygun bir mücadeledir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik abluka ve ambargosunun da uluslararası hukuka aykırı olduğu ve savaş suçu teşkil ettiği vurgulandı. Açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik abluka ve ambargosu ile kuvvet kullanımı ve kuvvet kullanımı tehditlerine karşı Filistin direniş hareketlerinin meşru müdafaa hakları ve önleyici meşru müdafaa hakları çerçevesinde hareket ettiği açıktır." denildi.

Açıklamada, İsrail'in Filistinlilere karşı "insansız hava araçları, tanklar ve toplarla gerçekleştirdiği saldırıların" da "soykırım" niteliğinde olduğu belirtildi. Açıklamada, "Gelinen vaziyetin tek müsebbibi Filistinlilere karşı insanlık dışı yöntemler ve vasıtalar kullanan; gaspları ve katliamları ile bölgede devlet terörü uygulayan Siyonist idarenin bilfiil kendisidir." ifadelerine yer verildi.

Cenaze namazı ve basın açıklaması, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı tepkinin devam ettiğini gösterdi.



1 Yorumlar

Görüşlerinizi bildirin

  1. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı tepkinin devam ettiği ama maalesef yetersiz kaldığı noktadayız. Müslümanlar olarak artık birlik ve baraberliğimizi göstermemiz gerektiğine inanıyorum.

    https://e-evcil.com

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski