Gemlik'te Bürokratik Skandallar Furyası

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, gazilere protokolde yer gösterilmemesi, Gemlik'te yaşanan son skandallardan sadece biri oldu. Gaziler Derneği Başkanı Kadir Tan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran'ın "Buraya kaymakam ve siyasiler oturacak" diyerek kendilerini protokol sıralarından kovduğunu ileri sürdü.



  Bu olay, Gemlik'te yaşanan liyakatsiz yönetim anlayışının ve bürokrasideki basiretsizliği bir başka örneği olarak gösteriliyor. Gaziler, vatan toprağının bedelinin göz önündeki en canlı değerleridir. Onların, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında protokolde yer almaması, kabul edilemez bir durumdur. 

 Gemlik'te yaşanan bir başka skandal ise, Gemlik Devlet Hastanesi'ndeki rezalettir. Hastanede doktor ve hemşire yetersizliği nedeniyle, hastalar mağdur ediliyor. Pandemide bir gecede 8 kişinin ölümünden sorumlu tutulmayan Şahmeran Çelenkoğlu'nun, hala hastanenin başhekimliği görevini sürdürmesi, akıllara durgunluk veriyor. 

 Gemlik, Togg'un üretim üssü olacak bir şehir. Ancak, Gemlik'te Togg'a dair bir meslek lisesi dahi açılamadı. Bunun sorumlusu ise, Togg'a dair herhangi bir proje geliştiremeyen ve yaptığı liyakatsiz görevlendirmelerle eleştirilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran. 

 Gemlik bürokrasisinde, lobicilik ve kayırmacılık mı var? Buna uymayan gidiyor, uyan veya sesini çıkarmayan mı kalıyor Gemlik'te? Elbette bunların sonu da gelecektir. 

 Gemlikliler, yaşanan bu skandallara karşı seslerini yükseltmelidir. Bu skandalların sorumluları, hesap vermelidir.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski