Gemlik takımlarının can güvenliği tehlikede!

 Amatör maçlarda sağlık ve ambulans yok!

Gemlik'te oynanan maçlarda sağlık görevlisi ve ambulans bulundurulmaması tepkilere neden oldu.

Futbol, hızlı, tempolu ve ağır fiziksel aktivite içeren bir spor dalı olduğundan dolayı başta kalp krizi, dilin boğaza kaçması, çarpışmaya bağlı ciddi travma ve sakatlık risklerini fazlasıyla içermektedir.


Ancak, amatör maçlarda bu risklere karşı önlem alınması konusunda büyük bir eksiklik yaşanıyor.

Gemlik'te oynanan amatör maçlarda Cumartesi günü Altınayak spor, Gemlikspor ve Körfezspor takımları arasında oynanan maçlarda hiçbirinde sağlık görevlisi ve ambulans bulundurulmadı.

Duruma tepki gösteren taraftarlar, "Futbolda alt ligler ve gençler liginde insan sağlığının hiçe sayılması kabul edilemez bir durumdur. Emniyet güçleri olmadan başlamayan müsabakalar, sağlık görevlisi olmadan başlayabiliyor. Peki olası bir can kaybında kim sorumlu olacak ve kim elini taşın altına koyacak? Ya da Allah'a emanet mi devam edeceğiz? Profesyonel maçlarda ve Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında ambulans ve sağlık personeli bulundurma görevi, kulüplerin sorumluluğunda. Ancak amatör maçlarda bu konuda büyük bir boşluk var. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Kimse sahalarda can vermeden bu duruma bir çözüm üretmeniz en büyük arzumuz." dedi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski