Gemlik'te ihtiyaç sahiplerine 5 milyonluk alışveriş imkanı

 Gemlik Belediyesi'nin hayata geçirdiği halk market projesi, ihtiyaç sahibi ailelere paranın geçmediği bir ortamda alışveriş yapma imkanı sunuyor. Proje kapsamında, her ay bin aileye ihtiyaç sahibi ailenin kadınına verilen halk kart ile market içerisinde bulunan çok sayıda ürün çeşidinden alışveriş yapılabiliyor.

Gemlik Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek gösterilen ve paranın geçmediği market olma özelliği taşıyan halk market projesi, ihtiyaç sahibi ailelere kurulduğu günden bugüne 5 milyon kredilik destek sağladı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.


Halk market projesinin amacı, maddi durumu yetersiz olan ailelere temel gıda ve ihtiyaç maddelerini uygun fiyata temin etmek. Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere verilen halk kartlara aylık olarak 380-450-500 TL kredi yükleniyor. Bu kredi ile aileler, market içerisinde bulunan gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerinden alışveriş yapabiliyor.

Halk market projesi, 2020 yılından bu yana Gemlik'te yaşayan bin aileye hizmet veriyor. Proje kapsamında, kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 5 milyon TL kredilik alışveriş imkanı sağlandı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, halk market projesinin Türkiye'de örnek bir proje olduğunu belirterek, "Bu projemizin asıl amacı alan elin veren eli görmemesidir. Halk marketten şu anda bin hanemiz faydalanıyor. Evin kadınına verdiğimiz halk kart ile her ay geniş ürün yelpazesi bulunan marketimizden alışverişlerini gerçekleştiriyor. Gemlik Belediyesi olarak sosyal yardımı bir ay değil, tüm yıl süresince yapıyoruz. İlçemizde hiçbir çocuk bundan sonrada yatağa aç girmeyecek" dedi.

Halk market projesi, ihtiyaç sahibi ailelere önemli bir destek sağlıyor. Projenin, Türkiye'de diğer belediyeler tarafından da örnek alınması bekleniyor.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski