Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi



 Özel gereksinimli çocuklar için bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Sibel Kaya isimli bir anne konuşmacı olarak katıldı ve özel gereksinimli çocuk anneleri adına konuşma yaptı.


Etkinliğe Hüdâ Par ilçe başkanı Kenan ÇİL, Ak Parti Meclis Üyesi Dursun YAVUZ, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Ferhat ÖZYILMAZ, Büyük Birlik Partisi Milletvekili Adayı İsmail ERDEM gibi önemli siyasi isimler de katıldı.


Etkinlikte, özel öğretim gerektiren öğrencilerin oyunları sergilendi ve Engelliler Haftası nedeniyle bir şiir okundu. Ayrıca, Bilgi Bahçesi öğrencileri tarafından bir roman gösterisi yapıldı ve öğrencilerin şiir dinletisi gerçekleştirdi. Katılımcılar, kaval dinletisi ile keyifli vakit geçirdiler.


Etkinliğin kapanışında ise Abidin GÖKHAN öğrencilere çiçek dağıttı ve oyun havası eşliğinde coşkuyla dans edildi.


Katılımcılar, özel gereksinimli çocukların farkındalığına ve toplumda daha fazla anlayışa sahip olmak için böyle etkinliklerin önemine dikkat çektiler.




2 Yorumlar

Görüşlerinizi bildirin

  1. Etkinliğe katılan Sibel Kaya isimli bir anne, özel gereksinimli çocuk anneleri adına konuşma yaptı. Ayrıca, etkinliğe önemli siyasi isimler de katıldı. Etkinlikte, özel öğretim gerektiren öğrencilerin oyunları sergilendi, Engelliler Haftası nedeniyle bir şiir okundu ve Bilgi Bahçesi öğrencileri tarafından bir roman gösterisi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Katılımcılar kaval dinletisiyle keyifli vakit geçirdiler. Drone ile Haritalama Etkinliğin kapanışında Abidin GÖKHAN öğrencilere çiçek dağıttı ve coşkuyla dans edildi.

    Bu tür etkinlikler, özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve onları desteklemek açısından oldukça önemlidir. Annelerin sesini duyurması, toplumun bu konuda farkındalık kazanmasına katkı sağlar. Siyasi isimlerin de etkinliğe katılması, konunun önemini vurgulamakta ve destek vermektedir. Etkinlikte çocukların yetenekleri sergilenerek onların potansiyelleri ön plana çıkarılmış. Bu tür etkinlikler, çocukların özgüvenlerini artırırken toplumda farklılıklara saygı ve anlayışı teşvik eder. Çocuklar ve katılımcılar arasındaki etkileşimler ve coşkulu dans etkinliğinin ise birlik ve dayanışma duygusunu pekiştirdiği düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel bi etkinlik olmuş.benim kendi yeğenimde down sendromu ve bu tarz etkinlikler onlar için çok ayrı anlamları var.Tek nefes alabildikleri ortam bu tarz etkinlik ortamları oluyor.Sinemaya vs gitmesi yasak öğretmenleri önermiyor tablet vs kullanmak zaten yasak.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski