29 yaşındaki Suriyeli belediye başkanı oldu

 


Almanya'nın Ostelsheim kasabasında, 2015 yılında Suriye'deki savaştan kaçarak Almanya'ya göç eden 29 yaşındaki Ryyan Alshebl, belediye başkanı seçildi. 2 bin 500 nüfuslu kasabada yapılan seçimlerde geçerli oyların yüzde 55,41'ini almayı başaran Alshebl, Yeşiller Partisi üyesi olmasına rağmen bağımsız aday olarak seçimlere katıldı ve rakipleri Marco Strauss ve Mathias Fey'i geride bıraktı.


Alshebl, seçim kampanyası boyunca yaşadığı deneyimlerin "çok pozitif" olduğunu ifade etti. Seçimleri kazandıktan sonra Ostelsheim yakınlarına taşınacağını açıklayan Alshebl'ın görev süresi 18 Haziran'da başlayacak ve 8 yıl sürecek.


Alman medyasında yer alan haberlere göre Alshebl, güneybatı Almanya'nın ilk Suriyeli belediye başkanı oldu. Ostelsheim'ın bağlı olduğu Baden-Württemberg eyaletinin belediye konseyine göre, bölgede şu ana kadar başka bir Suriyeli adayın çıkmadığı belirtildi.

2015 yılında Angela Merkel hükümeti Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler için açık kapı politikası uygulamış ve on binlerce mülteci Almanya'ya sığınmıştı. Almanya'da vatandaşlık alabilmek için en az 8 yıl ülkede yaşamak gerekiyor olsa da, Suriyelilerin büyük çoğunluğu yoğun entegre olma çabası, güçlü Almanca bilgisi ve topluma bağlılık gibi nedenlerle daha erken sürelerde vatandaş olma hakkı kazandı. Suriyeli mültecilerin ortalama 6,5 yıl sürede Almanya pasaportu aldıkları biliniyor.


Almanya'da yaklaşık 800 bin Suriyeli bulunuyor ve bu rakam, Suriyelileri, Türkler ve Polonyalılardan sonra Almanya'daki en büyük üçüncü yabancı topluluğu yapıyor. Almanya'daki Suriyeli nüfusunun büyük çoğunluğu 2010'dan sonra ülkeye göç eden kişilerden oluşuyor.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski