GEMLİK BELEDİYESİ İÇİN SANCILI GÜNLER...

 16.Kasım.2022 Çarşamba günü, Gemlik Belediyesi'nin İNCELENMESİ için gelindi.

Uzun zamandır ihalelerde Şahsi Rant varlığı için takibe alınan Gemlik Belediyesi, yapılan bir şikayetten dolayı İNCELENMESİ için görevliler gönderildi.
Yapılan şikayetin detayı ise şöyle;
Şikayetin Başlığı "- Gemlik Belediyesinde halen daha devamı sürdürülen bir ihale ile ilgili yapılan işlerde Belediyenin zarara uğratıldığı gözlemlenmiştir. Devletimizin dolasıyla milletimizin zarara uğradığı engellemek adına bu gözlemlerimizi savcılığa da gerekçelerimizle birlikte makama ulaştırdık."
İHALENİN DETAYI;
Gemlik Belediyesi 2022 yılına ait Fen İşleri Müdürlüğünce yapılmış olan, ( Gemlik İlçesi içerisinde olan mahallelerin Yol ve Kaldırımlarına BETON PARKE, BORDÜR, OLUK TAŞI DÖŞEMESİ yapım işi )
İhale toplam da 13 kalem den oluşmakta olup 56000 m²'lik yapım işinde Belediye zaafiyet göstermiş olup, ihaleyi kazanmış olan firmaya büyük RANT KAPISI olmuş durumdadır.
ŞİKAYETİN KONUSU;
Belediye bu ihale de 13 kalemden oluşan bu pozların için hepsine ayrı ayrı fiyatlandırma ister ve en düşük fiyatı veren firma ihaleyi kazanır.
Belediye ihale şartnamesinde KONTROL PERSONELLERİ İÇİN ARAÇ TEMİNİ FİRMA KARŞILAYACAKTIR açıkça belirtildiği halde, Belediye kontrol personelleri için araç talebinde, firma fiyat yükseltir. Buna ek olarak Kira ve Yakıt Bedelini de belediye ye yükler.
Bu ihale için firma 2 adet araç kiralamış, belediyeye teslim etmiştir... ( Şikayetname de belediye kayıtlarında araçların plakalarına ulaşılamadığı da beyan edilmiştir. ) Teslim edilen araçlar 2 personele verilmiş olup, mesai saatleri dışında kullanımı açıkça yasak olup, personellerin bu araçları mesai saatleri dışında da kullandığı ayrıca keyfi özelinde de kullandığı gözlemlenmiş ve tespit edilmiştir. Buna pazar günleri de dahildir. Müteahhit Firma bu konuda MÜDAHALE Etmesi gerekirken SESSİZ KALMAYI TERCİH ETMİŞTİR. Sebebi ise; Anahtar teslim aldığı ihalede işin çoğunluğunu belediyeye yaptırıldığıdır...
MÜTEAHHİT FİRMANIN YAPMASI GEREKENLER;
İhale şartnamesinde açıkca belirtildiği gibi, Belediye işin yapılacağı sokak veya yolu gösterir. Bu gösterilen işin tarifi söylenir. Bundan sonrası için firma kepçe, ekskavatör gibi iş makinalarını sokarak yolun hazırlığını yapar. İş yapılan olan yerin hali hazır da bir yol olması durumunda SÖKÜM yapar ve KENDİNE AİT KAMYONLARLA DÖKÜM Sahasına tahliyesini yapar. Yine kendisinin şartnamede açıkça belirtildiği gibi temin ettiği BAYPAS olarak adlandırılan malzemeleri yola serer ve işçiliğin tamamını kendi personelleri ile tamamlayıp SİLİNDİR ile ezme işleminin ardından finallenip KONTROL PERSONELLERİNE iş teslimi yapılır.
GÖZLEMLENEN SUÇLAR İSE ŞUNLAR;
Mevcut yolun söküm işi belediye araçları ile yapılmaktadır, çıkan hafriyatın yine BELEDİYENİN ARAÇLARI ile DÖKÜMÜ yapılmaktadır.
Firmanın alması gereken BAYPAS malzemesinin yine BELEDİYEYE AİT ( Belediyenin satın aldığı ) MALZEME ve TOZ'un yollara serilmiştir.
Firma sadece TAŞI getiriyor ve kendi personeline dizimini yaptırıyor. Çalışmaların devamında ise yine MENHA ve LOGAR yanları BELEDIYE PERSONELLERİNE Yaptırılmaktadır...
Ve bu tüm yapılan işlerin FİRMA KENDİ YAPMIŞ gibi kaleme alıp, FATURALANDIRIP Haksız kazanç elde etmektedir. Günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurarak bu haksız kazancı Firma kendi başına yapabileceğini düşünmüyor, belediye içerisinde bu haksız kazanca ortak olacağını yada destek aldığını düşünüyoruz.
Müteahhit firma ile Bazı Belediye Personelleri arasında gözle görülen konular ile Belediye personellerinden bazıları hakkında ki tespitlerimiz de savcılığa delil olarak vermiş durumdayız. Bunun yanı sıra savcılığa talep olarakta fen işlerinin bu ihale ve diğer ihaleler olmak üzere incelenmesinin talebini de yaptık. Ve Fen işleri personelleri olan Operatör, Şoför ve İşçilerin bu konu hakkında bilgileri olup olmadığı da sorulmasını talep ettik.
Bu gözlem ve şikayetlerin ise; ne kadar doğru olduğunu Müteahhit firma ile Belediyenin arasında yaptığı bu kirli ittifakın başlangıç noktasının balık pazarı 2 NOLU CADDE'den itibaren başladığı ve devam ettiğini kanıtlayacaktır.
Söz konusu bu HAKSIZ KAZANCIN tüğ'ü bitmemiş yetimin hakkının olduğu, Devletin dolasıyla GEMLİK HALKININ parasını HAKSIZ şekilde RANT sağlamasına göz yumamazdık, Bu kirli düzeni kurmuş olan müteahhit firma ve bu firmaya böylesine kolaylık sağlayan personellerin cezalandırılması için gerekeni yaptık...
Bundan sonra ki takdir YARGININ ve GEMLİK HALKININ.
Haber: Zubeyir Bayraktar




Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski