Gemlik Spor minik oyuncuları galibiyetle başladı

GEMLİKSPOR   :  59 OKSİJEN GENÇLİK : 52

GEMLİKSPOR BASKETBOL U12 MİNİK TAKIM SEZONA GALİBİYET İLE BAŞLADI

Gemlikspor basketbol takımı U12 Minik Erkekler kategorisinde sezonun ilk maçında evinde konuk ettiği Oksijen Gençlik Sporu yenerek sezona iyi başladı.Gemlikspor  maça Erdem KARA, Gökalp ÇELİK, Celal Efe MANAVOĞLU, Cemalettin FARAŞ ve Kerem KÖSE beşiyle başladı.  İlk periyota rakip takım çok etkili başladı ve üst üste bulduğu sayılar ile maçın beşinci dakikasını 3-15 önde geçti. Periyodun sonlarına doğru toparlanan temsilcimiz farkı beş sayıya indirerek 11-16 skor ile periyodu tamamladı. İkinci periyoda fırtına gibi başlayan Gemlikspor hızlı hücumlar ile basketler bulurken, yaptığı etkili savunma ile rakibine sayı şansı vermedi ve önce farkı kapadı, sonrasında öne geçerek devre arasına 35-23 önde girdi. Üçüncü periyotta mücadele hız kesmedi ve etkili olan taraf temsilcimiz oldu. Savunma ve hücumda üstünlüğü elinden bırakmadı ve final periyoduna 52 - 33 önde girdi. Final periyodunda tahat bir oyun sergileyen Gemlikspor, ilk beşini dinlendirirken, diğer tüm oyunculara şans verdi ve maçı da 59-52 kazanarak sezona galibiyet ile başladı. Maç öncesi her iki takım oyuncularının "ANNELERİMİZ BABALARIMIZ BİZLERİ HEP BİRLİKTE ALKIŞLAYINIZ ÇÜNKÜ BİZ KARDEŞİZ DOSTUZ SPORCUYUZ pankartı tüm veliler tarafından ayakta alkışlandı. Maç boyunca bütün velilerde tüm oyuncuları alkışladı ve sahada yuhalama hiç olmadı. Maç sonrasında da tüm oyuncular tribünlere giderek velileri alkışladılar. Bu davranışlarda maça damgasını vurdu. Gemlikspor Maç Kadrosu,  Erdem KARA, Gökalp ÇELİK, Celal Efe MANAVOĞLU, Cemalettin FARAŞ, Kerem KÖSE, Efe ARDA, Canberk BIYIKLI, MEhmet Efe SON, Ahmet Emin YILDIZ, Şerif Ahmet DEMİR, Emir Efe YILDIRIM ve Kağan YEĞİN.
Gemlikspor basketbol şube sorumlusu ve antrenörü İbrahim TOKGÖZ " U12 Takımımız ile sezonun ilk maçında açtığımız pankartla mesajımızı verdik. Maç sonrası iki takımında bütün oyuncuları tribünlere giderek velileri alkışladılar. Her iki takımında velileri maç boyunca hiç yuhalamadan bütün oyuncuları alkışlaması bence maçın en güzel yanıydı. Duyarlı bütün velilere teşekkür ediyorum. Yenmek ve yenilmek benim fıtratımda her zaman ikinci plandadır. Önce dostluk, kardeşlik, centilmenlik, rakibe saygı gelir, sonra güzel oyun, olursa da sonunda da galibiyet. Bu duygularımızı inşallah bütün oyunculara, velilere ve sahalara aktaracağız. Gemlikspor Basketbol Ailesi olarak çocuklarımızın geleceği ve kişilikleri galibiyetten daha önemlidir. Prensip olarak "bir çocuğun yuhalanmasındansa, o maçı kaybetmeyi tercih ederim". Skor için değil spor için oynuyoruz. Maç berabere iken son saniyede faul atışı yapan rakip oyuncunun yuhalanmasına, ne benchten ne de seyircilerden asla izin vermem ve vermedim de zaten. O maçı kaybederim ama o evladımızı yuhalatmam bu böyle biline.Gemlikspor Basketbol Ailesi olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Takıma yeni katılan oyuncularımızın olması nedeniyle her geçen gün daha da iyi oynayarak performansımızı yükseltmeye çalışıyoruz. Oyuncular birbirlerini tanıdıkça setler yerine oturmaya başladı ve göze hoş gelen bir basketbol oynamaya başladık. Kazanmaktan daha önemli olan takım ruhunu yakalayarak iyi bir ortam oluşturduk. Bu maçta sahada bütün oyuncularım süre aldı ve skora katkıda bulundu. Her geçen gün daha da iyi olacağımıza inanıyorum. Kaliteli ve karakterli oyunculara sahip olduğum için çok şanslıyım. Parolamız "SKOR İÇİN DEĞİL SPOR İÇİN OYNUYORUZ". Basketboldan daha fazlası Gemlikspor Basketbol Ailesi olarak herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski