Yıldız; Kadına Şiddetle Adam Olunmaz.

   Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, son zamanlarda kadına uygulanan şiddetin arttığını ve bunun da müsebbibinin hükümet olduğunu belirterek başladığı konuşmasının devamında şunları söyledi.
       “Yaşanılan ekonomik, sosyal ve manevi sıkıntıların yanı sıra hükümetin 2012 yılında imzaladığı ‘İstanbul Sözleşmesi’  aile içi huzursuzluğu ve dolayısıyla kadına şiddeti gün yüzüne çıkartıyor. Üstüne bir de tv’lerde gösterilen maneviyattan ve ahlaktan uzak şiddet içerikli dizi ve filmleri izleyen toplumun belli bir kesimini kadın dövmeyi ya da öldürmeyi adamlık zanneden hale getiriyor. Bazı çevreler İstanbul Sözleşmesi’nin kadını koruduğunu iddia etse de  rakamlar 2012 yılında onaylanan İstanbul Sözleşmesi’nden sonra kadın cinayetlerinin katlanarak arttığını gösteriyor.” Şeklinde konuşan Yıldız devamında şunları söyledi.
SÖZLEŞME TÜRK AİLE YAPISINI YOK EDİYOR
       ‘İstanbul Sözleşmesi içerdiği maddeler sebebiyle aile yapısını zedeliyor. Sözleşme ile birlikte yapılan bazı düzenlemeler, erkeğin evden uzaklaştırılması, çocuklarını görememesi ve süresiz nafakalara maruz kalmasını öngörüyor. Bu düzenlemeler ise aile kurumunun da parçalanmasına neden oluyor. Uzmanlar, evden uzun süre uzaklaştırılan ya da çocuklarını görmesine müsaade edilmeyen erkeğin bir daha eve dönmek istemediği ve bu sebeple yuvanın yıkılmasına neden olduğunu belirtiyor. İstanbul Sözleşmesi’ndeki bazı düzenlemelerin Türk örf, âdet ve değerlerine aykırı olduğu belirtilirken, sözleşmenin devamı halinde Türk aile kurumunun yok olmakla karşı karşıya kalacağını düşünüyorum.’ diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski