Gemlik Basketbol 92 Denizli basketbol 91


1.Lig TBL’de mücadelede  Gemlik Basketbol 1 sayı farkla kazanmayı bildi. 
Salondan 92-91’lik galibiyetle ayrılan Gemlik basketbol, 7 maçına çıktığı karşılaşmada ilk galibiyetini aldı. 

 TBL 7. haftasında  Denizli Basket’e konuk olan Gemlik Basketbol, ikinci yarı geriye düşse de Diante Watkins’in etkili performansıyla iyi bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmayı 92-91 kazanarak ilk galibiyetini aldı. 

Diante Watkins 35 sayı-9 asistlik performansıyla galibiyette etkili rol oynadı. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada yayın gerisinden bulduğu sayılarla Denizli Belediyesi Basket Takımı üstünlüğü ele aldı. 

Son bölümde Johnson ile farkı eriten Gemlik Basketbol, çeyreği 21-17 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Kemal Can Aktuna ile iyi başlayan ve skoru 26-26’ya getiren Denizli, daha sonra rakibini etkili oyunu karşısında bu çeyreği 40-45 geride kapattı. Üçüncü çeyrekte Azizcan Özdemir’in basketiyle Denizli, farkı 1’e çekse de Gemlik’ten yanıt gecikmedi. Ancak akabinde 7-0 seri yakalayan Denizli Belediyesi Basketbol farkı eriterek üstünlüğü eline aldı.
(54-50). 

Bu dakikalarda ribaundlarda etkili olsa da zorlama atışlara yönelen Gemlik farkı eritemedi. Üçüncü çeyrek 69-58 Denizli üstünlüğüyle geçildi. Gemlik son çeyreğe Murat Can Esen’le yayın gerisinden yüzdeli başladı ve 07:09 dakika kala skora 71-71 dengeyi getirdi. 

Çekişmeli geçen kalan dakikalarda Denizli, Ümit Sonkol ile cevap vererek üstünlüğü elinde tuttu. Son bölümünün kıran kırana geçtiği karşılaşmada üstünlük el değiştirmeye devam etti. Johnson ve Watkins ikilisinden bu dakikalarda iyi yararlanan Gemlik, 39 saniye kala 90-89 öne geçti. Çekişmenin devam ettiği karşılaşmada Jordan’ın basketiyle Yiğit Emre Mirza’yla karşılık veren Gemlik tekrar öne geçen taraf oldu.

 Son topu Mishula’ya kullandıran Denizli, sayıyı bulamayınca Gemlik basketbol'a 92-91 mağlup oldu.

 ÖNE ÇIKANLAR 


Denizli Basket: Jarome Jordan 17 sayı-9 ribaund, Oleksandr Mishula 15 sayı-7 asist. 

Gemlik Basket: Diante Watkins 35 sayı-9 asist, Gary Johnson 24 sayı-9 ribaund 

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski