Gemlik'te cadılar Bayramı kutlaması tepki aldı

Umurbey Özel Çamlıca 2000  kolejinde 31 Ekim günü ‘ Cadılar Bayramı’ kutlaması yapılması tepkilere neden oldu.
 Kutlama yapılmadan önce bir çok  veli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü telefonla arayarak ‘ Biz çocuklarımızı akademik eğitim yanında Türk ve Müslüman gelenek, örf ve adetlerini öğrensinler diye  gönderdiğimiz ve onca para ödediğimiz Çamlıca 2000 kolejinde hristiyan dini kaynaklı batı kültürü içeren bir günün kutlanmasını istemiyoruz’  şeklinde tepkilerini dile getirmeleri üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adı geçen okulu bu kutlamanın yapılmamış yönünde ikaz ettiği öğrenildi. Bütün bunlara rağmen öğrencilerin sosyal medya hesaplarında okulda ‘  31 Ekim Cadılar Bayramı kutlaması’na ait fotoğrafların paylaşılması büyük tepki aldı.
Özel okulda olsa Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uyması gereken ve MEB’ in amaç ve hedefleri  dışında etkinlik gerçekleştiren ayrıca  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili uyarılarını dikkate almayan yapan Özel 2000 Çamlıca Kolejinin bundan sonra nasıl bir tavır izleyeceği merakla bekleniyor.
Her sene 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı, yıllar geçtikçe Türkiye ’de de kabul görmeye, hatta kutlanmaya başlandı. Pagan ve Hristiyan kökleri taşıyan bir gelenek olan bu bayram, ilk kez İngiltere ’de ortaya çıkmasıyla genellikle Batı ülkelerinde kutlanıyordu. Dinimizle hiç bir şekilde bağdaşmayan Cadılar Bayramı, artık yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de dahi kutlanılmaya başlandı. Hatta ilçemizde Özel Çamlıca 2000 kolejinde, Hıristiyanlıkta Azizler Günü’nü temsil eden Cadılar Bayramı dolayısıyla öğrencilerine kostümlü parti düzenledi. Hıristiyanların kutladığı Cadılar Bayramı, öğrencilere ucube ve şeytani kostümler giydirilerek tanıtıldı.


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski