Gemlik tahliye kararı

Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından depremin en çok hissedildiği yerlerden biri olan Gemlik’te yapılan incelemelerde bir bina için tahliye kararı verildi.
Hisar Sitesi C Blok'ta bulunanlara evlerini terk etmeleri için 10 gün süre tanındı.
İstanbul'da geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve büyük paniğe yol açıp insanların parklarda sokaklarda kalmasına neden olan 5,8 şiddetindeki depremin ardından, depremin en çok hissedildiği Bursa’nın Gemlik ilçesindeki binaların da incelemesi devam ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenen binalar arasında bulunan 30 yıllık Hisar Mahallesi’ndeki Hisar Sitesi’nde ekipler inceleme yaptı. İnceleme sonunda depremde risk oluşturduğu görülen 6 bloktan oluşan Hisar Sitesi’nin birbirine bitişik C bloğunda kolon ve kirişlerde hasar bulunduğu belirlendi.
TAHLİYE KARARI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekipler incelemelerin ardından yapılan tespitler sonucunda Hisar Sitesi C Blok’un 10 içerisinde tahliye edilmesi gerektiği öğrenildi.
SİTE SAKİNLERİ ENDİŞELİ
6 Bloktan oluşan ve 66 ailenin yaşadığı Hisar Sitesi sakinleri daha kararın kendilerine tebliğ edilmeden öğrendiklerini, ne yapacaklarını ne diyeceklerini şaşırdıklarını, hem korkup hem de endişe duyduklarını ifade etti. Ayrıca Hisar Sitesi C Blok'ta oturan bir kişi tarafından şikayet edildiğini öne süren site sakinleri,"Bir kişinin yüzünden onlarca insan evinden olacak, biz sitemizin hasarlı olduğunu düşünmüyoruz, deprem olduğunda gayet korkusuz bir şekilde evimizde yaşıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız, Gemlik Belediyesi'nin bu konuda bizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştular.
Konu ile ilgili Gemlik Belediyesi'nin Hisar Sitesi C Blok sakinlerine kararın tebliğ edilmeye başlandığını, 10 gün içerisinde binanın boşaltılacağı öğrenildi.


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski