Gemlik'te Kortej Yürüyüşü

Gemlik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl dönümü törenlerle devam etti. Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi öncülüğünde sabah saat 10’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenler, Şehit Yüzbaşı Cemal ve Silah Arkadaşlarının kabri önünde yapılan dua ve saygı duruşu törenleriyle devam etti.
Saat 19:20'de Kayıkhane Mevkiinden başlayıp Atatürk Kordonunu takip ederek 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tamamlanan yürüyüş Gemlik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl dönümünü taçlandırdı. Bu anlamlı yürüyüşe; Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, AKP İlçe Başkanı Şamil Yiğit, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır’da katıldı. Vatandaşların, siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin de desteklediği Gemlik’in Kurtuluş Günü Zafer Yürüyüşü, vatandaşlardan da büyük destek gördü. Gemlik Belediyesi Bando Takımı ve Motosikletli Polis Timlerinin renklendirdiği yürüyüşe marşlar destek verdi.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tarafından verilen kalpakları takan Kaymakam Yaşar Dönmez ve siyasi parti ilçe başkanları kalpakları takarak yürüdü. Gemlik’in kurtuluşunda şehit olan Yüzbaşı Cemal ve silah arkadaşları bir kez daha saygıyla anılırken, kurtuluş etkiliğinde düzenlenen konserle devam etti.
Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen gecede Berkay Özcan ve Salt Orkestrasının yanı sıra, Samida Khaswili ve ekibi Gemlik halkını coşturdu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında organize edilen konsere binlerce Gemlik halkı eşlik etti.


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski