Gemici’den yeni eğitim öğretim yılı açıklaması

Türkiye’de 18 milyon Gemlik’te  20 bine yakın  öğrencinin sınıfları dolduracağı  2019-2020 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim Bir-Sen Gemlik temsilcisi Halil  Gemici, eğitim çalışanlarının meselelerine dikkat çekti.
Eğitim- Bir Sen Gemlik temsilcisi Halil Gemici  yeni Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla ilgili ile basın açıklamasında bulundu.
EBS Gemlik Temsilcisi Halil Gemici’ Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı nedeniyle öğretmen,öğrenci,eğitim çalışanları ve velilere başarılar diledi.
EBS Gemlik Temsilcisi Halil Gemici yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi :
“2019-2020 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerimiz için yeni bir heyecanın başlangıcı, öğretmenlerimiz için yeni fedakârlıklar ve özveri dönemi, milletimiz içinse geleceğe yönelik daha büyük adımlar atabilme hedefiyle başlıyor.
Gemici açıklamasında eğitim ve öğretimin Türkiye’nin en önemli konusu olduğunu vurgulayarak ‘Türkiye genelinde Toplam 18 milyon öğrenci ve bir milyondan fazla öğretmen; Gemlik yerelinde de  65 okul ve kurum da öğrenim görecek 20 bine yakın öğrenci ile bin den fazla öğretmen in görev yapacağı çok büyük bir ailenin tüm fertlerine,eğitim çalışanlarına aileleriyle birlikte düşündüğümüzde belki de 80 milyona başarılar diliyoruz’ diye konuştu
Gemici, başta öğretmenlerin olmak üzere eğitim sisteminin meseleleri üzerinde durdu. Başkan Acar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın çözüme kavuşturmasını talep ettikleri sorunları ve çözüm yolları için izlenebilecek yollara vurgu yaptı.
EBS Gemlik Temsilcisi Halil Gemici  Milli Eğitimde en önemli gördükleri maddeleri sıralayarak bu sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirterek
‘Bugüne dek verilen vaatleri ve bu vaatlerin tutulması gerektiğini ifade etti.
Gemici, 3 bin 600 ek gösterge vaadi üzerinde durarak  “2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde bu sorunların çözülmesinin eğitimin geleceği, verimliliği ve niteliği açısından çok önemli olduğunun altını çiziyoruz. 3 bin 600 ek gösterge vaadi, bütün eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir
3600 ek gösterge vaadi,tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir ‘dedi.
EBS Gemlik Temsilcisi Halil Gemici acil olarak çözüm bekleyen diğer konuları da şöyle sıraladı:
Öğretmen istihdamında farklı modellerden vazgeçilmeli, atamalar kadrolu yapılmalıdır
İstihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi hayata geçirilmelidir
Öğretmen atama ve yer değiştirme sistemi mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenlenmelidir
Ek ders esaslarındaki adaletsizlikler giderilmeli, ders ücretleri artırılmalıdır
Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce çıkarılmalıdır
Eğitimcilere yönelik şiddet engellenmeli, caydırıcı tedbirler alınmalıdır
Okulların ödenek ihtiyacı karşılanmalı,yöneticiler velilerle karşı karşıya getirilmemelidir
Kılık ve kıyafet özgürlüğü darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılmalıdır.
Gemici son olarak şunları ifade etti:
‘Eğitim-Bir-Sen olarak, bilgiye, bilmeye, başarmaya odaklanmamızın daha bir önem kazandığı gerçeğiyle yeni dönemin daha rahat, aydınlık, umut dolu gelişmelere vesile olmasını temenni ediyoruz. Özlenen başarıya ulaşmak için başta öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim çalışanlarımız olmak üzere, öğrenci ve veliler olarak herkesin, her birimizin yapacağı çok güzel, iyi şeyler mutlaka vardır. Her birimiz yeni eğitim döneminin heyecanını görevimizin idrakinde bir sorumlulukla yaşayabiliriz, yaşamalıyız.
İnsanları eğitimli, bilgi ve yüksek değerlerle donatılmış Yeni Türkiye’nin gerçek anlamda yolunu, ufkunu açacak bir eğitim düzenine kavuşma heyecan ve beklentisi ile yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. ” dedi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski