Sivas Katliamında kaybedenler Gemlik'te Yürüyüşle Anıldı

SİVAS'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın ve 2 otel görevlisi, katliamın 26'inci  yıl dönümünde Gemlik'te te düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Yürüyüş sonrası basın açıklaması; İnsanlık tarihine utanç sayfalarından birini ekleyen Türkiye ne yazık ki madımak katliamı ile yüzleşemedi,arkasındaki karanlığı aydınlatamadı. Katliamın siyasi sorumluları,organizatörleri adaletin karşısına çıkarılmadı. Aynı Dersim , Çorum ,Maraş ve Gazi katliamlarının aydınlatılmadığı gibi.
Herkes bunu bilmelidir ki hangi ülke ulusun topraklarına saldırı oluyorsa eğer o toplum haksızlığı karşı onurlu bir mücadele sergilemiyorsa zamanla tüm değerlerini yitirir. Onun için bizim mücadelemiz HAZRETİ HÜSEYİNİN kerbela’da yapmış olduğu haksızlığa karşı durup, mazlumdan yana olup inancı ve kültüründen hiçbir zaman ödün vermeden günümüze kadar gelen onurlu bir mücadeledir. Dersim,Maraş, Çorum ve Sivas gibi alevilere yönelik katliamların belli hesaplar sonucunda gerçekleştirdiğini kabul etsek bile kalabalıkların neden bu kadar kolay tahrik olduklarını sorgulamayı zorunluluk sayarız. Acılarımızla sadece devlet değil toplumda yüzleşmeli. Her türlü ötekileştirmeyi ve ayrımcılığı rededen, emek ,demokraki güçleriyle ortak mücadeleyi görev eden bizler inadına bu coğrafyada kadim inançların , dillerin , ve dinlerin her birinin kardeşçe bir arada yaşamasından yana olacağız. Gerçekten laik evrensel insan hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu , hiç kimsenin fikirlerinden ve inançlarından kaynaklı can ve mal güvenliği kaygısı yaşamadığı bir ülke mutlaka inşaa etmeye dair kararlılığımızı bir kez daha burdan beyan ediyoruz. - Ayrımcılığa karşı eşit yurtaşlığı , katliamlara karşı evrensel hukuku , gericiliğe karşı aydınlığı savaşa karşı barışı savunuyoruz. - Alevilerin, Sünnilerin,Kürtlerin,Türklerin,Arapların,Ermenilerin,Süryanilerin,İnananların veya inanmayanların bir arada kardeşçe yaşamını savunuyoruz. - Laik bağımsız ve demokratik bir türkiye için Madımak otelinin utanç müzesine dönüştürülmesini talep ediyoruz. - 2 temmuz 1993’te yitirdiğimiz Madımak şehitlerimizi anıyoruz. - Sivas’ı unutmadık unutmayacağız

Gemlik Hünkar Hacı Bektaş-i veli dayanışma ve yardımlaşma derneği

Gemlik Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği








Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski