KARSAK DERESİNE BUZDOLABI ATTILAR


KARSAK DERESİ'NE  ATILAN ESKİ BUZDOLABI GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR.

Hamidiye Mahallesi Karsak Deresi’nde vatandaşların duyarsızlığı sonucu yaşanan kirlilik her geçen gün giderek artıyor. Su alır götürür düşüncesi ile dereye atılan plastik ve evsel atıkların yanı sıra şaşırtan görüntüler de yaşanıyor. Dereye atılan eski buzdolabı görenlerin tepkisine yol açarken, insanların duyarsızlığını gözler önüne seriyor. Ayrıca çevre kirliğinin yaşandığı dereye bazı işletmelerin kanalizasyon atığını bıraktığı ileri sürüldü.


KARSAK DERESİ, UTANÇ VERİCİ

 Nimet Gürbüz, deredeki kirliliğin ilçe için yıllardır çok büyük problem olduğunu söyledi. Derenin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini belirten Gürbüz, şöyle konuştu:
"Şehrin içinde böyle bir şey olması utanç verici. 20 yıldır burası böyle  ve o günden bugüne hiçbir şey değişmedi. İnsanlar evlerinde olan herhangi bir şeyi çekinmeden dereye atabiliyor. Buda akıntıyla ilçemizin merkezin deki denize geliyor. Yağmur yağmadığı zamanda kanalizasyon suyunun ve çöplerin kokusu burayı gerçekten korkunç bir yere dönüştürüyor. Zaman zaman derede temizleme yapılıyor ama tabi ki çözüm bu değil. Hem çöplerin atılmaması hem de buranın ıslah edilmesi gerekiyor. Kent merkezine burası yakışmıyor. Birçok kente gidiyorum ve Gemlik kadar çevre temizliğinde geride kalmış bir şehir ne yazık ki görmedim." Eskiden balık avladıkları derenin halinin içler acısı duruma düşmesinden yakınarak vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski