Minikler Gemlik'i temizledi


Gemlik Belediyesi miniklere çevre bilinci kazandırıyor
Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen “Yapıyorum Öğreniyorum Çevreme Sahip Çıkıyorum “ isimli sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı gerçekleşti.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında başlatılan projenin ilk etkinliği Gemlik Sahili’nin temizlenmesiyle başladı. Etkinliğe Gemlik Körfez Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Gemlik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemal Atan ve Temizlik işleri Müdürü Ahmet Dedetürk de katıldı. Yaklaşık 150 öğrenciyle Engelsiz Kafe önünden başlanan sahil temizliği beş kilometrelik kordon boyunca devam etti. Kayıkhane mevkiine gelen öğrenciler topladıkları atık dolu poşetleri temizlik ekiplerine teslim etti.
Önce temizlik sonra fidan dikimi
Sahil temizliğinin ardından Gemlik Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine gelen öğrenciler, Gemlik Belediyesi Peyzaj Mimarı Meral Sarıtaş ve Ziraat Mühendisi Alihan Kuzu’nun yönlendirmesiyle fidan dikimini gerçekleştirdi. Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün fidan desteği ve okul öğretmenlerinin gözetiminde yapılan etkinlikte öğrenciler, fidan dikerek toprak ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşadı.








Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski