İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox’a Gemlik Zeytini

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen Türkiye – Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı, Ticaret Bakanı Pekcan, İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve Yönetim Kurulu Sayman Üye Cevat Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
TOBB kabul salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox  Mustafa Kemal Atatürk‘ün tüccarların güvene layık olması gerektiği yönündeki sözlerine işaret eden Fox, “Güven ticaretin en önemli mihenk taşıdır.” ifadesini kullandı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık’ın, Türkiye’ye en fazla yatırım yapan ülkeler arasında olduğunu belirterek serbest ticaret anlaşmanın yalnızca gümrük vergileri ve kotaların azalmasını sağlamayacağını, aynı zamanda malların ve hizmetlerin önündeki tarife dışı engellerin aşılmasına da yardımcı olacağını sözlerine ekledi.
Toplantının akabinde geçilen öğle yemeğinde soruları yanıtlayan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox’a, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır’ın Coğrafi İşaretli ürünlerin İngiltere için önemiyle ilgili soru sorması üzerine bizim önceliğimiz ürünlerin kaliteli ve üretim süreçlerinin izlenebilmesidir. Coğrafi işaretlerli ürünlerde bu amaca hizmet etmektedir. Bu açıdan yapılan araştırmalarda Coğrafi İşaretli ürünlerin İngiltere’de satın alma alışkanlıklarında en üst sırada olduğunu ve gerekli önemli verdiklerini sözlerine ekledi. Aldığı cevap üzerine memnuniyetini dile getir Çakır, İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox’a Dünyaca ünlü Coğrafi İşaretli Gemlik Zeytinini takdim etti.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski